25 / 04 / 2024

Türk Telekom 48'inci okulu Antalya'da açtı

Türk Telekom 48'inci okulu Antalya'da açtı

Türk Telekom, eğitim seferberliğine inşa ettiği okullarla katkı sağlamaya devam ediyor



48'inci okulunu Antalya'da açan Türk Telekom, 30 okul daha inşa edecek. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom'un inşa ettirdiği okullarla 250 milyon TL'lik katkı sağladığını belirterek, "Gençlere yaptığımız yatırım havalimanı, kara yolları, demir yolları yatırımlarının çok ötesinde. Geleceğe yatırım yapıyoruz" diye konuştu.
Antalya'da Türk Telekom Lisesi'nin açılış töreninde konuşan Yıldırım, Türk Telekom'un öğrenci ve öğretmenlere internet üzerinden eğitim desteği sağladığı Vitamin eğitim paketlerinin ilköğretimden sonra ortaöğretime de yaygınlaştırılması amacıyla bir protokol imzalandığını belirtti. Yıldırım, Antalya'da yeni açılan okul öğrencilerinin bu konudaki isteğini de açılış töreni sırasında Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany'ye iletti. Yıldırım'ın bu sözleri alkışlarla karşılandı. Yıldırım, MEB bütçesinin ilk defa savunma bütçesinin önüne geçtiğini de belirtti. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da engelli çocukların eğitim olanaklarının iyileştirilmesine vurgu yaparak, eğitim kurumlarında fiziki engelliler için yapılması gerekenleri bir genelge ile duyurduklarını söyledi.
 
Doany'den Türkçe konuşma
Açılış törenindeki konuşmasını akıcı bir Türkçe ile yapan Türk Telekom Genel Müdürü Doany, hedeflerinin 78 eğitim binası inşa etmek olduğunu vurgulayarak, bu eğitim tesislerinden böylece 40 bin öğrencinin faydalanacağını belirtti. Gençler olmadan geleceğin kurulamayacağını ve internet olmadan ise eğitimin olmayacağını ifade eden Doany, eğitim altyapısının gelişmesine katkıda bulunmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.
Begüm Gürsoy/Referans

 


Geri Dön