26 / 04 / 2024

Türk Telekom Arena Türkiye'nin 9 stadı içine girdi

Türk Telekom Arena Türkiye'nin 9 stadı içine girdi

Çevre düzeni yetersiz olduğu için Saracoğlu EURO 2016 adayı Türkiye'nin 9 stadı içinde yer almadı, Yerine Türk Telekom Arena girdi



2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na aday olan Türkiye'nin 9 stadı belli oldu... TFF ve UEFA'nın ortak işbirliği sonrasında 8 şehirde 9 stat belirlenirken 2009 UEFA Kupası finaline ev sahipliği yapan Şükrü Saracoğlu, tahtını henüz yüzde 25'i tamamlanan Aslantepe'ye (Türk Telekom Arena) kaptırdı. 3 Nisan 2009'dan beri adaylık dosyası için çalışmalar yapan Türkiye, UEFA ile Konya, Kayseri, Eskişehir, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve İstanbul (2 stat) şehirleri konusunda anlaştı.

BU şehirlerin çoğunda yeni stat yapılması için çalışmalar başlarken İstanbul'da Saracoğlu, çevre düzenlemesinin uygun olmaması nedeniyle UEFA'dan veto yedi.. Özellikle Shakhtar-W.Bremen finali sırasında naklen yayın arabalarına bile yer bulunamaması kararı etkiledi...

KARAR MAYIS'TA

BUNUN üzerine TOKİ'nin ihalesini yeni gerçekleştirdiği ve 365 gün içerisinde tamanlanması beklenen Aslantepe Stadı listeye alındı. Yeni stadın gerek ulaşım, gerek çevre düzeni konusunda daha uygun olması TFF'yi ve UEFA'yı bu karara iterken böylece Aslantepe, Saracoğlu'na bir gol atmış oldu.

2016 Avrupa Şampiyonası finalleri için ise Türkiye'nin yanısıra İtalya, Fransa ile Norveç-İsveç ortaklığı çekişecek. 15 Şubat 2010'da dosyalar UEFA'ya teslim edilecek. 27 Mayıs 2010'da ise 2016'yı kazanan ülke açıklanacak. 
Vatan


Geri Dön