25 / 04 / 2024

Türk Telekom Arena'da ikinci Galatasaray-Fenerbahçe derbisi!

Türk Telekom Arena'da ikinci Galatasaray-Fenerbahçe derbisi!

Galatasaray-Fenerbahçe, 102 yıllık rekabetlerinde bu akşam 368. randevuda Türk Telekom Arena'da buluşuyor. Galatasaray, geçen sezon yeni stadı TT Arena'da ezeli rakibi ile oynadığı ilk derbiden 2-1 mağlup ayrılmıştı... İşte TT Arena'nın video ve fotoğrafl



 

Türk Telekom Arena'yı havadan izlemek için tıklayın!Türk Telekom Arena'ya havadan bakmak için tıklayın!

Galatasaray-Fenerbahçe, 102 yıllık rekabetlerinde bu akşam 368. randevuda Türk Telekom Arena'da buluşuyor. Geçen sezon yeni stadı TT Arena'da ezeli rakibi ile oynadığı ilk derbiden 2-1 mağlup ayrılan Galatasaray'da Fatih Terim'in gelişiyle birlikte geçen sezonki derbi kadrosu da tarihe karışmış oldu. Sarı-kırmızılılar, geçen yılkı derbinin 18 kişilik maç kadrosundan sadece 9'u bu sezon kadroda kaldı. Fenerbahçe tarafında ise sadece 3 değişiklik bulunuyor. Galatasaray'ın gol yollarındaki kozu Elmander'in cezasının bir maça düşmesi ve derbide forma giyecek olması moralleri yükseltirken, Fenerbahçe'de Bekir'in son dakika sakatlığı nedeniyle 11'de taşların yerinden oynaması Aykut Kocaman'ı sıkıntıya soktu.

HAKAN ŞÜKÜR'ÜN GECESİ

Bu arada Galatasaray'da bu sezon hayata geçirilen ve Türk Telekom Arena'da yapılan lig maçlarında uygulanan, "Galatasaray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Duyuruyor" projesi kapsamında, bu akşam Hakan Şükür'ün taraftarları selamlayacağı açıklandı.

DERBİ ÖNCESİ YÜKSEK TANSİYON

Ve derbi saha dışında başladı! Fenerbahçeliler'in alınmayacağı Türk Telekom Arena'daki mücadele öncesi iki takım taraftarları arasında tartışma giderek büyüyor. Galatasaray'ın taraftar grubu ultrAslan'ın yemek davetinde bulunduğu Genç Fenerbahçeliler'den olumsuz yanıt alması ve ardından sanal alemde başlayan atışma, ipleri iyice gerdi. ultrAslan ve Genç Fenerbahçeliler art arda yayınladıkları bildirilerde öfke kustu. Aslantepe'deki derbinin bugün konuk takım taraftarına kapalı olması, güvenlik güçlerine derin bir nefes aldırdı.

ULTRASLAN: HERKES KENDİ İŞİNE BAKSIN, YOLUNUZ AÇIK OLSUN!

"Derbi maç öncesi hatırını kırmak istemediğimiz ortak bir dostumuzun (İsmail Cevahir) ricasıyla Fenerbahçe tribün liderleriyle yemek yemeyi nezaketen kabul ettik ve Cevahir Otel'e yemeğe davet edildik. Ancak, ultrAslan gibi tek bir oluşuma sahip olamayan rakibimizin kendi aralarındaki olumsuz kararı sanki bir zafer gibi yansıtılmıştır. Sadece ev sahibi olmamızdan dolayı olumlu bulduğumuz bu konunun kapanmış olması Türk sporu ve taraftarları için kayıptır. ultrAslan manifestosunu bizlere hatırlatmaya çalışanlara da son cevabımız, herkes kendi işine baksın ve yolunuz açık olsun!"

GENÇ FENERBAHÇELİLER: TAKIMA SAYGI, YEMEKTEN DAHA ÖNEMLİ

"Galatasaray taraftar grubunun 7 Aralık'taki derbi münasebetiyle tarafımıza yemet daveti olmuştur, fakat kendi iç bünyemizde yapmış olduğumuz değerlendirme sonucu bu organizasyon tarafımızdan kabul edilmemiştir. 7 Aralık Çarşamba günü taraftarından mahrum bırakılan bir takıma gösterilecek olan saygı bizim için yenecek olan bir yemekten daha önemlidir. Ayrıca Galatasaray taraftar grubunun mevcut manifestosunda yer alan "Aynı şehrin takımları arasında maçlarda, ev sahibi takımlar, misafir takım seyircilerine tribünlerinin yarısını, hiç olmazsa tek bir kale arkası tribününü tahsis etmelidir" sözlerini bir kez daha gözden geçirmesini tavsiye ederiz."

GALATASARAY CEPHESİ

Florya'da keyifler yerinde

Galatasaray cumartesi oynadığı Gençlerbirliği maçı sonrası uçakla İstanbul'a dönerken üç puanı cebine koyduğu için bir hayli moralliydi. Maç gününe kadar bütün antremanları basına kapatan Fatih Terim, derbinin taktik hazırlıklarına önceki gün başladı. Semih ile yakından ilgilenen deneyimli teknik adam, defansın göbeğinde Ujfalusi ile birlikte onu oynatacağının sinyallerini de verdi. Terim'in en büyük sıkıntısı ise Engin'in yokluğu. "Keşke Elmander'in cezasının yerine Engin'in cezası inseydi" dediği gelen haberler arasında. Taktik çalışmalarında genellikle tek forvet Elmander'i deneyen Terim, Baros yerine Riera'yı sahaya sürecek. Yönetici Abdürrahim Albayrak iki gündür futbolcuların yanından ayrılmıyor ve yaptığı esprilerle kampın neşe kaynağı. Yardımcı antrenör Hasan Şaş ise dün yaptığı açıklamada Fenerbahçe derbisini kazanacaklarına inandığını belirterek, "Takım oyununu daha iyi oynayan takımın Galatasaray olduğunu düşünüyorum'' dedi.

FENERBAHÇE CEPHESİ

İçeride dışarıda eksiği çok

Ankaragücü maçı sonrası tüm idmanları basına kapatan F.Bahçe'de, maça bir gün kala tüm planlar altüst oldu. Aykut Kocaman, derbiye yetişmesini beklediği Mehmet Topuz'un oynayamayacağını öğrendikten bir saat sonra, Bekir'in bileğindeki yırtıkla ikinci şoku yaşadı. Bu iki eksik, takımın birkaç bölgesinde değişikliğe gidilmesine yol açtı. Çünkü Bekir'in yerine oynayacak Bilica yabancı kontenjanında sıkıntı yarattı. Stoch, Ankaragücü maçındaki olumlu performansa rağmen derbide 11'de yer alamayacak. Ancak F.Bahçe yardımcı antrenörü İsmail Kartal'ın dün gece Lig Tv'ye yaptığı açıklamada Bekir İrtegün'ün durumunun bugün yapılacak test sonucunda netlik kazanacağını açıklaması sonrası F.Bahçe'nin kadrosu merak konusu. İdari menajer, kaleci antrenörü, kulüp tercümanı ve bir futbolcunun statlara girişine tedbir konulması üzerine F.Bahçe, uzun yıllar sonra ilk kez bir G.Saray maçına bu kadar düşük konsantrasyonla çıkacak. Üstelik yanında taraftarı da olmayacak.

DERBİ NOTLARI...

Galatasaray 'da yeni transferler Riera, Ceyhun Gülselam, Eboue, Melo, Elmander, Muslera, Selçuk İnan, Sercan Yıldırım, Ujfalusi, Çağlar Birinci ve Semih Kaya sarıkırmızılı formayla Fenerbahçe'ye karşı oynamadı. Fenerbahçe 'de ise Bienvenu, Orhan Şam, Ziegler, Serdal Kesimal, Sezer Öztürk ve Mert Günok, hiç Galatasaray derbisinde forma giymedi. Galatasaray , Fatih Terim yönetiminde Fenerbahçe ile Süper Lig'de yaptığı 12 derbiden 3'ünü kazandı, 3'ünde berabere kaldı, 6 defa da yenildi. Türk Telekom Arena'da 19:30'da başlayacak dev maçta toplam 2 bin 610 güvenlik görevlisi görev yapacak, derbiyi 285 gazeteci takip edecek. Ezeli rakiplerin 22'si lig, 6'sı Türkiye Kupası, 1'i de özel olmak üzere son 29 randevusunda hakemler toplam 24 kırmızı, 165 de sarı kart kullandı. Rekabetteki son 29 maçta G.Saray'dan 14, F.Bahçe'den ise 10 futbolcu kırmızı kartla cezalandırıldı. Sarı -kırmızılı takım ile F.Bahçe arasındaki son 10 maçta sarı-lacivertliler 5, sarı-kırmızılılar 2 galibiyet alırken, 3 maç da berabere sonuçlandı. Galatasaray , ezeli rakibi Fenerbahçe ile kendi evinde yaptığı son 12 lig maçından sadece 4'ünü kazanabildi. Fenerbahçe , Galatasaray ile deplasmanda oynadığı son 12 lig maçından 5'ini kazandı, 3 kez de berabere kaldı, rakibine 4 kez mağlup oldu. ARALIK ayındaki 32 maçın 17'sini sarı-kırmızılılar, 9'unu Kanarya kazandı; 6 maç berabere bitti.

Trabzonspor için tarihi gün. İlk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde B Grubu'nda son haftaya ikinci sırada giren bordo-mavililer, saat 21:45'te Lille'in karşısına çıkacak. Türkiye'nin nefesini tutarak izleyeceği bu maçı Star naklen yayınlayacak. Fransa'daki final niteliği taşıyan mücadeleyi Portekizli hakem Proença yönetecek. Tarihi İnter galibiyeti ile başladığı Şampiyonlar Ligi serüvenine Avni Aker Stadı'nda Lille ve CSKA Moskova beraberliklerini ekleyen bordomavililer, Trabzon'da konuk ettiği İnter'den bir puan daha almayı başarmıştı.

TARAFTAR ŞOV YAPACAK

6 puanla gruptan çıkma adına büyük avantaj yakalayan Trabzonspor, Lille deplasmanında yalnız kalmayacak. Kendilerine ayrılan bölümdeki 4 bin biletin tamamını tüketen bordo-mavili taraftarlar, ev sahibi tribününden de yaklaşık 2 bin bilet satın aldı. Trabzonsporlular'ın 61. dakika şovu hazırladıkları da gelen haberler arasında. Yönetim, turun geçilmesi halinde takıma açık çek sözü verdi.

STAR

 


Geri Dön