19 / 04 / 2024

Türk Telekom yıl sonuna kadar 22 milyar liralık yatırım yapacak!

Türk Telekom yıl sonuna kadar 22 milyar liralık yatırım yapacak!

2005 yılında özelleştirilen Türk Telekom, bu yıl sonunda kadar yatırımda 22 milyar lirayı bulacak. Söz konusu yatırımın gelir akışları karşılaştırıldığında Avrupa, Ortadoğu ve Çin dışında Asya'daki en büyük yatırım miktarı.




2005 yılında özelleştirilen Türk Telekom, bu yıl sonunda kadar yatırımda 22 milyar lirayı bulacak. Söz konusu yatırımın gelir akışları karşılaştırıldığında Avrupa, Ortadoğu ve Çin dışında Asya1daki en büyük yatırım miktarı. Başka bir ifade ile bugüne kadar şirketin gerçekleştirdiği yatırımlarla 6 bin 500 okul, 16 bin kilometre otoban ve 3 boğaz köprüsü inşa edilebilir. 

Yapılan yatırımlar internet hızında da ciddi iyileştirmeleri beraberinde getirdi. Bundan 10 yıl önce aboneler internete 1 Mbps ile bağlanırken, bugün genişbantta hız 1000 Mbps'ye ulaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, JW Marriott Oteli'nde düzenlenen Tu'rk Telekom 175. yıl kutlamasına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte program kapsamında sergilenen es İd haberleşme araçları hakkında yetkililerden bilgi aldı. 


Ekonomi Gazetesi


Geri Dön