19 / 04 / 2024

Türk Telekom CEO'su Tahsin Yılmaz görevinden ayrıldı!

Türk Telekom CEO'su Tahsin Yılmaz görevinden ayrıldı!

Türk Telekom Grup CEO'su Hakan Kanafi ve Genel Müdürü Tahsin Yılmaz’ın görevinden ayrılma kararını bugün toplanan Yönetim Kurulu'nda kesinleştiği öğrenildi. Yılmaz’ın yerine Türk Telekom Yönetim Kurulu üyesi olan Rami Aslan göreve getirildi....




Görevden ayrılan Tahsin Yılmaz’ın yerine yine Türk Telekom Yönetim Kurulu üyesi olan ve Oger Telekom’un kıdemli danışmanı olan Rami Aslan’ın göreve getirildi.


Türk Telekom Grup CEO'su olarak görev yapan Hakam Kanafani ise Türk Telekomünikasyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Başdanışmanı olarak atandı.


Türk Telekomünikasyon A.Ş'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama gönderdi.


Açıklama şunlar kaydedildi:


"Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekomünikasyon A.Ş. Yönetim Kurulu 10 Aralık 2013 tarihinde aldığı kararla üst yönetim yapılanmasında Grup CEO ve Grup CFO pozisyonunun kaldırılmasını ve İcra Komitesi'nin kurulmasını içeren bir değişiklik gerçekleştirmiştir. Buna göre, Grup CEO ve Grup CFO pozisyonlarına daha önce verilmiş olan tüm görev ve yetkilerin sırasıyla Türk Telekomünikasyon A.Ş. CEO'su ve Türk Telekomünikasyon A.Ş. CFO'su tarafından kullanılmasına karar verilmiştir. Yeniden yapılanma kapsamında, Türk Telekomünikasyon A.Ş. yönetim kurulu üyesi ve Oger Telecom CEO'su olarak görev yapan Rami Aslan, 10 Aralık 2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türk Telekomünikasyon A.Ş. CEO'su ve İcra Komitesi üyesi olarak atanmıştır. Aslan, mevcut görevlerine ek olarak, Türk Telekomünikasyon A.Ş. grup şirketleri olan Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. ve TTNET A.Ş.'nin yönetim kurullarına üye olarak atanacaktır.  


Türk Telekom Grup CEO'su olarak görev yapan Hakam Kanafani, Türk Telekomünikasyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Başdanışmanı olarak atanmıştır. Kanafani, aynı zamanda Türk Telekomünikasyon A.Ş. ve Grubun teknoloji şirketlerinin yönetim kurulu üyeliği görevine devam edecek ve Oger Telecom ve Güney Afrika'da faaliyet gösteren Cell C (PTY) Limited'in yönetim kurulu üyesi olacaktır. Türk Telekomünikasyon A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapan Tahsin Yılmaz, Oger Telecom Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı olarak görev alacaktır. Türk Telekom Grubu CFO'su olarak görev yapan Mustafa Uysal, Türk Telekomünikasyon A.Ş. Genel Müdürü Danışmanı olarak atanmıştır.


Türk Telekomünikasyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri, yeni yönetim yapılanması ve atamalar hakkında şunları söyledi: "Türk Telekom Grubu'nun güçlü büyümesine değerli katkılar sağlayan Hakam Kanafani ve Tahsin Yılmaz'a teşekkür ediyorum. Tahsin Yılmaz geniş bant tarafında sağlanan büyümeye dört yıl liderlik yaptıktan sonra sabit hat, toptan satış ve kurumsal hizmetlerin dönüşümünde rol aldı. Hakam Kanafani, Türk Telekom'un büyümesini ve daha fazla değer yaratmasını sağlayan stratejilerin liderliğini üstlendi ve vizyonu belirledi. Türk Telekom Grubu bu yeni yapıyla verimliliğini daha da artırabilecek ve büyüme potansiyelini gerçekleştirme imk nı bulacak. Türk Telekom özelleştirmesinden bu yana birlikte çalıştığımız Rami Aslan'ın bugüne kadar grup şirketlerimizde elde ettiği başarıların üzerine yenilerini inşa ederek, Türk Telekom Grubu'nun dünya standartlarında yenilikçi çözümler ile değer yaratmasına ve böylelikle Türkiye'de dijital dönüşüme liderlik etmesine katkı sağlayacağına güvenim tam. "


Rami Aslan, 20 yıldan uzun süre Kuzey Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da çalışan Aslan 2005 yılında Oger Grubu'na katılmadan önce, başta telekom ve bilgi teknolojileri alanlarında olmak üzere Citi Group bünyesinde görev yaptı. Oger Grubu'nda görev aldığı sekiz yıl boyunca Aslan, Türk Telekom'un özelleştirilmesini takip eden hisse devir döneminde aktif rol aldı ve daha sonra Oger Telecom CEO'su olarak atandı. Oger Telecom'un Güney Afrika'daki operatörü Cell C ve Türk Telekom da d hil olmak üzere grubun iştiraklerinin yönetim kurullarında yer aldı. Aslan, Kanada McGill Üniversitesi Bilgi Yönetim Sistemleri bölümünde lisans eğitiminin ardından İşletme dalında yüksek lisans (MBA) eğitimini tamamladı."


Dünya


Geri Dön