24 / 04 / 2024

Türk Telekom, Erzincan'da bilişim merkezi açtı!

Türk Telekom, Erzincan'da bilişim merkezi açtı!

Türk Telekom Bilişim Merkezi'nin Erzincanlılar'a söz verilen bir tesis olduğu belirtildi



Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Bu millet, Kürdü ile Türkü ile, Alevisiyle Sünnisiyle, Çerkesi ile Lazı ile her mezhepten, her meşrepten birdir, beraberdir, iridir, diridir. Bu birliği bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

Türk Telekom'un Erzincan'da hizmete giren Bilişim Merkezinin açılış törenine, Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany katıldı.

Yıldırım törende yaptığı konuşmada, hizmetleri sadece Erzincan'a değil, Türkiye'nin her yerine götürdüklerini ifade etti. Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde tüm Türkiye için canla başla çalışmaya devam edeceklerini, Türkiye'nin ancak çalışmayla Büyük Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşabileceğini belirtti.

Yıldırım, şunları kaydetti: "Bazı ahmaklar, terör eylemleri ile halkı sindirme gayretleri ile bir şey yapacaklarını sanıyorsa yanılıyorlar. Gittikleri yer çıkmaz sokaktır. Bin yıl boyunca bu topraklarda kardeş olarak, tek bayrak, tek ülke, tek vatan ve 72 milyon, birlik ve beraberliğimizi koruduk, bunu başardık. Bunu bugün de başaracağız, bin yıl sonra da başaracağız. Bu sevdada, bu yanlış yolda olanlar akıllarını başlarına alsınlar. Türkiye büyük bir ülkedir, ne içeride, ne dışarıda teröre destek olan, onlara göz kırpanlar, asla ve asla ümitlenmesinler. Bu millet, Kürdü ile Türkü ile, Alevisiyle Sünnisiyle, Çerkezi ile Lazı ile her mezhepten, her meşrepten birdir, beraberdir, iridir, diridir. Bu birliği bozmaya bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir."

Erzincan'ın bu birliğin, hoş görünün merkezi olduğunu belirten Yıldırım, "Erzincan'ı laboratuvar olarak görenler bir kez daha yanlış yolda olduğunu anlamıştır. Erzincan öyle şeylere pirim vermemiştir, provokasyonlara pirim vermemiştir, bundan sonra da vermeyecektir" diye konuştu.

-TESİSİ ERZİNCANLILARA SÖZ VERMİŞTİK"-
Yıldırım, Türk Telekom Bilişim Merkezinin daha önce Erzincanlılar'a söz verdikleri bir tesis olduğunu belirtti. Tesisin istihdama önemli ölçüde katkı sağladığına dikkati çeken Yıldırım, Erzincanlıların birlikte hareket etmesi halinde üstesinden gelinemeyecek sorun olmadığını ifade ederek, "Bu tesiste 600 pırıl pırıl gencimiz Türkiye için, Erzincan için üretecek" dedi.

Bilişim Merkezi'ndeki personel sayısının bir yıl içinde bin 200'e ulaşacağını kaydeden Yıldırım, bunun için Türk Telekom'a ve çağrı merkezi şirketi AssisTT'e teşekkür etti. Erzincan'da bugün Sayısal Arşiv Kent Merkezinin açılışının da gerçekleştirileceğini anlatan Yıldırım, "Erzincan, bilişimin merkezi olacak" diye konuştu.

"Arşiv kent" projesiyle "bürokrasinin afrasının tavrasının tarihe karışacağını" söyleyen Yıldırım, bu merkezlerin kısa sürede Türkiye'nin bir çok ilinde faaliyete geçeceğini ve kamu kurumlarının evraklarının sayısal ortamlarda saklanabileceğini ifade etti.

-ERZİNCAN'A SEVGİ EVİ-
Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da konuşmasında Erzincan'da Sevgi Evleri Projesi'ne yönelik önemli bir adım atılacağının müjdesini verdi.

Kavaf, "Sayın Bakanımızın da (Ulaştırma Bakanı Yıldırım) büyük gayretleri ile burada tahsis edilen 40 dönümlük bir araziye yuvada kalan 64 çocuğumuz için Sevgi Evi inşa edeceğiz. Arazinin işlemleri tamamlandı, proje çalışmaları tamamlanmak üzere, en kısa zamanda çalışmalara başlayacağız" diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın tüm Türkiye'ye çok güzel hizmetleri olduğunu belirten Kavaf, esprili şekilde "Ama ben biraz önce söylediklerine katılmıyorum, Erzincan'ın yollarını kıskandım" diye konuştu.

-"AVRUPA STANDARTLARINDA BİLİŞİM MERKEZİ"-
Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu ise tesisi, 2008 yılında satın aldıklarını ve Avrupa standartlarında bir bilişim merkezi olarak projelendirdiklerini anlattı.

Bilişim merkezinin, Türk Telekom açısından bir yatırım özelliği taşımasının yanı sıra istihdama sağladığı katkı ile bir sosyal sorumluluk projesi de olduğunu vurgulayan Kutlu, Erzincan halkının bilişim teknolojilerine açık olduğunu, bu nedenle de şehrin bilişim merkezine dönüşeceğine yönelik inancının tam olduğunu söyledi.

Tesiste, yıl sonuna kadar 900 kişiyi istihdam edeceklerini belirten Kutlu, bu rakamın bir fabrikanın çalıştırdığı işçi sayısı olduğuna dikkati çekti.

AssisTT Genel Müdürü Adil Zembat da Erzincan'ın çalışan sayısı açısından şirketin üçüncü büyük çağrı merkezi olduğuna dikkati çekti.

Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Erzincan'da işsizliğin artık gündemlerinden çıktığını, artık kaliteli ve vasıflı iş gücünün konuşulduğunu ifade etti. Demir, "Erzincan olarak iddiamız şu, çağrı merkezi alanında inşallah Türkiye'nin Hindistan'ı olacağız" diye konuştu.
AA


Geri Dön