19 / 04 / 2024

Türk Telekom Stadyumu'nun yanına spor salonu yapılacak!

Türk Telekom Stadyumu'nun yanına spor salonu yapılacak!

Galatasaray’ın Seyrantepe’deki stadı Türk Telekom Stadyumu'nun bulunduğu araziye 15 bin seyirci kapasiteli spor salonu inşa edilecek. Proje için imar planı hazırlandı.



Mülkiyeti Spor Genel Müdürlüğü'ne ait olan Sarıyer Ayazağa Mahallesi'ndeki Galatasaray Türk Telekom Stadyumu'nun bulunduğu araziye yeni proje geliyor. 


Spor Genel Müdürlüğü ile Galatasaray Spor Kulübü Derneği arasında imzalanan sözleşmeye göre, 15 bin seyirci kapasiteli spor salonu inşa edilecek. Sarıyer Belediyesi tarafından yapılan ön inceleme sonrasında spor salonunun istenilen şekilde yapılacak.


Mevcut planların revize edilmesi gerekiyor. Hazırlanan imar plan değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4 Ağustos'ta askıya çıkarıldı.Plan değişikliği, stadın üzerinde bulunduğu 72 bin 431 metrekarelik parsel ile bu parsel içinde uzanan kapalı otoparka giriş ve çıkışı sağlayan 782 metrekare ile bin 620 metrekare büyüklüğündeki 2 adet yol alanını kapsıyor.


Plan değişikliğine konu olan alan yaklaşık 74 bin 833 metrekareye çıktı. Değişiklik ile yol düzenlemesi ve buna bağlı olarak inşaat alanı düzenlenmesi yapıldı. 


Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nu, yeni yapılacak spor salonu ile “yaşayan stada” dönüştürmek istiyor. Galatasaray yönetimi ve Workinton firması arasında anlaşma sağladı. Yeni proje ile stat sadece maç günleri değil, yılın 365 günü çalışanların işlerini yürüteceği bir ofis haline dönüşecek. 




Sözcü


Geri Dön