20 / 04 / 2024

Türk Traktör'ün yeni tesisi Çayırova’da hizmete açıldı!

Türk Traktör'ün yeni tesisi Çayırova’da hizmete açıldı!

Koç Holding ve CNH Industrial firmasının ortaklığında kurulan Türk Traktör İstanbul İş Makineleri Tesisi, Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde açıldı. Tesis İzmir ve Ankara tesislerinin ardından 3. büyük tesis olarak faaliyet gösterecek.



Koç Holding ve CNH Industrial firmasının ortaklığında Kocaeli'nin Çayıova ilçesinde açılışı gerçekleştirilen Türk Traktör İstanbul İş Makineleri Tesisini'nin açılış törenine, CNH Industrial N.V. CEO'su ve Case ile New Holland İş Makineleri Marka Başkanı Richard Tobin, Koç Holding Savunma Sanayi Diğer Otomotiv Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen, Türk Traktör Genel Müdürü Marco Vottave, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler çok sayıda davetli katıldı.

Türk Traktör İstanbul İş Makineleri Tesisi,  İzmir  ve  Ankara  Tesislerinin ardından 3. büyük tesis olarak Çayırova'da açıldı. 25 bin metrekare alana kurulan tesis bölgeye CASE marka iş makinelerinin ürün yelpazesinde bulunan tüm ürünlerin dağıtımını yaparken, Case ile New Holland markalı ürünlerin servis hizmetini de sunacak.

“TÜRKİYE İŞ MAKİNELERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA 11.'Sİ"

Açılışta ilk olarak konuşma yapan ve sözlerine Ankara'da yaşanan patlamadan dolayı üzgün olduğunu belirten Türk Traktör Genel Müdürü Marco Votta, “Türk Traktör olarak, yine sınıfının en iyisi hizmeti sunacağımız yeni bir tesisimizi daha açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye bugün iş makineleri sektöründe dünyada 11'inci Avrupa'da 4'ncü sırada. İş makinesi alanındaki yatırımlarımıza, Türkiye'de bu sektörün en önemli bölgesi olarak ifade edebileceğimiz bir lokasyonda açtığımız, bu tesisimizle devam ediyoruz. Hedefimiz çok net. Müşterilerimizin ekipmanlarının sahada her zaman tam kapasite çalıştığından emin olarak, yaptıkları yatırımın geri dönüşünü, en yüksek seviyeye ulaştırarak almalarını sağlamak. Bu önemli günde bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyorum" dedi.

“HEDEFİMİZ YÜKSEK HİZMET STANDARDI"

Daha sonra söz alan Koç Holding Savunma Sanayi Diğer Otomotiv Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen, “Türkiye iş makineleri pazarı, dünyanın en önemli pazarlarından biri ve çok yüksek bir büyüme potansiyeline sahip. Koç Holding ve CNH Industrial olarak kendini ispat etmiş işbirliğimizle, 2013 yılında girdiğimiz bu yeni sektördeki performansımızı hızla artırıyoruz. Bu yeni tesis de, ekibimizin sürekli gelişiminin bir göstergesidir. 7 gün 24 saat hizmet özelliğimiz ile hedefimiz yüksek hizmet standardı vermek" şeklinde konuştu.

“PİYASADA BİR NUMARA HALİNE GELECEĞİMİZDEN EMİNİZ"

Her yıl yarım milyon motor üreten bir şirket olduklarını söyleyen CNH Industrial CEO'su ve Case ile New Holland İş Makineleri Marka Başkanı Richard Tobin, “Piyasada bir numara haline geleceğimizden eminiz. İş makineleri pazarına Türk Traktör ve Koç Holding'in Türkiye'deki tecrübesiyle sunduğumuz CASE ve New Holland ürünlerinin kısa zamanda gördüğü ilgi, bizlere Türk inşaat sektörünün ihtiyaçlarının karşılandığını göstermektedir. ABD, Japonya ve İtalya'da üretilen yüksek teknolojiye sahip ürünlerimizi, burada da sunuyor olmaktan dolayı gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

“GEBZE İÇİN ÖNEMLİ BİR YATIRIM"

Açılışta söz alan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise, “Dünyaca ünlü markaların Gebze Bölgesine gelmesinden dolayı çok memnunuz. Bir dünya devinin ürünlerinin buradan İstanbul'a sergilenmesinin gurur verici. Koç Holding Türkiye'nin ekonomiye katkısı olan fabrikalarının üretim panellerinin sergilenmesi bizim için önemli bir yatırım. Gebze'ye yapılan her şeyin arkasındayız" dedi.

Konuşmaların ardından Türk Traktör Genel Müdürü Marco Vottave ilk müşterileri olan Adaş Madencilik İnşaat ve Dışa Ticaret Şirketi Sahibi Hakan Doğan'a bir plaket ve temsili anahtar verdi. Anahtar tesliminin ardından Türk Traktör İstanbul İş Makineleri Tesisinin açılış kurdelesi kesildi.



Yeni Şafak




Bu haber Hürriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:




Türk Traktör, iş makineleri alanında doğrudan satış ve servis hizmetinin verileceği üçüncü tesisini Kocaeli'de açtı.


Kocaeli'nin Çayırova ilçesindeki tesisin açılış töreninde konuşan Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı​​ Kudret Önen, Koç Grubu olarak otomotiv, enerji, dayanıklı tüketim ve finans olmak üzere çeşitli stratejik sektörlerde faaliyet gösterdiklerini ve bunların içerisinde de otomotivin önemli bir yer tuttuğunu belirtti.


Holdingin "iş makineleri segmenti otomotivin devamı olur" düşüncesiyle 2013 yılında bu sektöre girme kararı aldığını belirten Önen, "Ülkemiz iş makineleri pazarı dünyanın 11, Avrupa'nın da 4. en büyük pazarını oluşturmakta. Bu, sektörün ciddi potansiyele sahip olduğunu gösteriyor" diye konuştu. 


Önen, bu sektöre neden Türk Traktör ile girme kararı aldıklarını şöyle anlattı: 


"Türk Traktör 1954'de kurulmuş sektörün en eski firmalarından biri. Son 10 yıldır aldığı neticelere bakarsak en başarı firmalarından da biri. Onun için Türk Traktör bizce çok uygun bir yerdi. Türk Traktör yıllardır hem traktör hem de biçerdöver pazarında New Holland ve Case markalarıyla birlikte hizmet veriyor. Bu pazarların da lideri. Bu başarımıza Türkiye sathına yayılmış satış, servis ve yedek parça bayilerimizin katkısı da sonsuz ve çok önemli bir rolü var." 


- "130 ülkeye ihraç ediyoruz" 


Motor, şanzıman ve ön aks üreten sistemlere sahip Ankara ve Adapazarı'ndaki iki fabrika ile faaliyet gösterdiklerini dile getiren Önen, "Türkiye'de modern tarımın ihtiyaç duyduğu teknolojiyi üretiyoruz, geliştiriyoruz ve bunu çiftçimize sunuyoruz. Sadece ülkemizde değil dünyanın 130 ülkesine ihraç ediyoruz" diye konuştu. 


Önen, iş makineleri bayi sayısının 55'i geçtiğini, New Holland servis sayısının da 81'e ulaştığını anlatarak, "Kars'tan Edirne'ye kadar hizmet vereceğiz. Case ve New Holland markalarıyla 2 yıl gibi çok kısa bir sürede pazarda en hızlı büyüyen, en çok tercih edilen 2 markayı yarattık. Burada açılışını yaptığımız tesis hem Case hem de New Holland markaları için 7/24 hizmet verecek. Yüksek hizmet standardı sunmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı. 


- "Tesis, sektörün gelişimine çok ciddi katkı sağlayacak" 


CNHI CEO'su ve Case ile New Holland İş Makineleri Marka Başkanı Richard Tobin ise açılışını yaptıklarını tesisin sektörün gelişime çok ciddi bir katkı sağlayacağını ve Koç ve CNHI gibi iki küresel grup arasındaki işbirliğini bir adım daha öteye taşıyacağını vurguladı. 


CNHI'ın sermaye ürünleri noktasında dünya çapında önde gelen firmalardan biri olduğuna dikkat çeken Tobin, "148 ülkede faaliyetlerini sürdürmekte olup 24 milyar doların üzerinde bir ciroya sahip şirketlerden biridir. Ürün portföylerimiz arasında iş makineleri, zirai makineler ve aynı zamanda enerji trafoları bulunmaktadır" bilgisini paylaştı. 


Tobin, bir pazara girecekleri zaman doğru ortağı bulmanın kendileri için her şeyden önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: 


"Ortağı bulduğumuz zaman müşterilerimize doğru hizmeti sunabildiğimizden emin oluyoruz. 1967 yılında bir yatırım ortaklığına Koç Holding ile girerek Türkiye'deki en önemli sınai gruplardan biriyle ortaklık kurmuş olduk. Türk Traktör, bu şirketler gurubunun en saygı duyulan şirketlerinden biri haline geldi ve 2013'te Case ve New Holland şirketiyle birlikte Türkiye'deki iş makineleri sektörüne de nüfus etmek istedik. Case şirketi iş makineleri müşterilerimizin farklı ihtiyaçlarına 170 yıldır cevap veren şirketlerden biri. Gerek İtalya gerek Japonya veya dünyanın herhangi bir yerine gitseniz Case şirketinin teknik hizmetleri her zaman sağlamak gibi değerlere sahip olduğunu görürsünüz. Her yıl 500 bin motor üreten teknolojiye sahip olan şirketlerden birini sunuyoruz. Türk pazarına da ciddi katkıları olacağı kanaatindeyiz. Bu şirketle birlikte satış sonrası teknik desteği de vererek piyasada bir numara haline geleceğimizi umut ediyoruz." 


- "Türk iş makineleri sektörü, dünyada 11. sırada" 


Türk Traktör Genel Müdürü Marco Votta da iş makineleri sektörünün Türkiye için çok önemli sektörlerden biri olduğunu, Türkiye ekonomisinin kalkınmasındaki yapı taşlarından birini oluşturduğunu söyledi. 


Türkiye'nin iş makineleri sektöründe dünyada 11, Avrupa'da ise 4. sırada yer aldığını vurgulayan Votta, bununla Türk iş makineleri sektörünün hükümetin de katkılarıyla gitgide büyümeye devam ettiğini ifade etti. 


Votta, şirketin tarihine bakıldığında başarılı uygulamaları daima sektöre aktarmaya çalıştığının görülebileceğini dile getirerek, "Türk Traktör, 60 yıldan beri bu pazarın gelişmesinde ciddi katkısı olan şirketlerden biri. Bununla birlikte nihai müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanarak bunlara cevap vermeye çalışıyoruz" diye konuştu. 


Piyasaya en iyi ürünleri doğru zamanda sunmak ve her zaman teknik hizmetleri ve yedek parça hizmetlerini verme noktasında başarılı olduklarını ifade eden Votta, şunları kaydetti: 


"Müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap verme konusunda 60 yıldır oldukça başarılı olduğumuzu söylemem gerekir. Aynı zamanda Türk Traktör'ün mükemmelin arkasında her zaman koşması ve doğru ortaklarla yola devam ediyor olması bizim başarımızı garanti altına alan faktörlerden biri. Bu piyasada önemli bir pazar payına sahip olmamız bizim için yeterli değil. Marka bilinirliğimizi arttırarak pazar payımızı büyütme gayretindeyiz." 


Konuşmaların ardından Önen, Tobin ve Votta ile diğer protokol üyeleri tesisin açılışını gerçekleştirdi.



Hürriyet




Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Tesis bölgeye Case marka iş makinelerinin ürün yelpazesinde bulunan tüm ürünlerin dağıtımını yaparken, Case ve New Holland markalı ürünlerin servis hizmetini de sunacak. Tesisin açılış töreni, Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv, Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen ve TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta'nın katılımıyla gerçekleştirildi. 



Akşam


Geri Dön