25 / 04 / 2024

Türk turizm acentaları temsilcileri Bosna Hersek'te buluştu!

 Türk turizm acentaları temsilcileri Bosna Hersek'te buluştu!

Türkiye'den yaklaşık 30 turizm acentasının temsilcileri, Bosna-Hersek'in turizm potansiyellerini yerinde görmek üzere Saraybosna'ya geldi...




Türkiye'den yaklaşık 30 turizm acentasının temsilcileri, Bosna-Hersek'in turizm potansiyellerini denetlemek üzere başkent Saraybosna'ya geldi. 

     Türkiye'den gelen turizm acentalarının temsilcileri, Bosna-Hersek Federasyonu Çevre ve Turizm Bakanı Branka Curiç tarafından kabul edildi. Bakanlıkta yapılan görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Curiç, Türkiye'den gelen heyeti ağırlamaktan memnun olduğunu belirterek, heyetin Bosna-Hersek'in doğal güzelliklerini görme fırsatı elde edeceğini kaydetti. 

     Heyetin, Saraybosna'nın yanı sıra Mostar ve Travnik gibi şehirlerini de görebileceklerini belirten Curiç, "Eminim ki ülkemizin dağlarını, nehirlerini, yemeklerimizi, misafirperver insanlarımızı ve tüm doğal güzelliklerimizi hissedebileceksiniz. Bizim kültürümüz Akdeniz, Batı ve Orta Avrupa kültürlerinin bir karışımıdır" dedi. 

     Türkiye'den Bosna-Hersek'e gelen misafir sayısının her geçen gün arttığını belirten Bakan Curiç, iki yıl önce Bosna-Hersek'i ziyaret eden turistler arasında dördüncü sırada yer alan Türkiye'nin şimdi ikinci sırada olduğunu bildirdi. 

     Curiç, "Umarım bu ziyaretle ülkemizi Türkiyeli vatandaşlara daha iyi tanıtabileceksiniz, dolayısıyla da Bosna-Hersek'i ziyaret eden en çok turistin Türklerin olmasını sağlayacaksınız" dedi. 

     "Mika Tur" ajansının dış turizm müdürü Cem Sağlam ise Bosna-Hersek'in turizm alanında büyük bir potansiyele sahip bir ülke olduğunu belirterek, "Doğal güzellikleri, tarih ve özellikle bugüne kadar korunan Osmanlı'nın eserleri. Bizi aslında bağlayan şey de budur, bu da ülkenin en büyük potansiyelidir" diye konuştu. 

     Mika-Tur Menajeri Tolga Ekmekçi de gezilerinin amacının Bosna-Hersek'in bilinmeyen yerlerini Türk vatandaşlarına tanıtmak ve onlara bu ülkeyi gezdirmek olduğunu söyledi. 

     Türk turistlerin Bosna-Hersek'e gelmeleri için bir çok sebebin olduğunu ekleyen Ekmekçi, "Burada bulunmak ve etkilenmemek gerçekten mümkün değil. Kültür, tarih ve Osmanlı'dan kalan izler, bütün bunları Türkiye'ye tanıtmamız ve halkımızın burayı görmesini sağlamamız lazım" diye konuştu. 

     Ekmekçi, Bosna-Hersek'in turizminin tüm mevsimleri kapsadığına işaret ederek, şöyle konuştu: 

     "Bugün Byelaşnitsa Dağı'nı ziyaret ettik çok etkilendik. Doğal güzelliği olsun, kayak pistleri olsun hepsi gerçekten çok güzel. Bosna-Hersek'te kış mevsimi dışında, rafting yapılabilir. Türkiye'den gelecek turistler, Osmanlı eserleri, müzeleri de gezebilir. Hazırlayacak programlarımız her mevsime göre farklı olacak." 

     Türk turizm acentaları temsilcilerinden olaşan heyetin, Bosna-Hersek'in yanı sıra Sırbistan, Hırvatistan ve Makedonya'daki önemli turistik yerleri de gezeceği öğrenildi. 

     

AA


Geri Dön