26 / 04 / 2024

Türk turizmine ağaç evle alternatif katkı yapıyor!

Türk turizmine ağaç evle alternatif katkı yapıyor!

Alternatif turizm merkezi Olimpos, turizmden aldığı payı artırmayı hedefliyor. Hersey dahil konseptinin Türkiye'nin tanıtımı için yeterli olmadığını söyleyen turizmci Kadir Kaya, bölgesel tanıtım gerektiğini belirtti...




Alternatif turizm merkezi Olimpos, turizmden aldığı payı artırmayı hedefliyor. Hersey dahil konseptinin Türkiye'nin tanıtımı için yeterli olmadığını söyleyen turizmci Kadir Kaya, bölgesel tanıtım gerektiğini belirtti. 


ALTERNATİF turizmin merkezi Olimpos, yabancı ve yerli turistlerin çekim merkezi olmaya devam ediyor. Türkiye'de yüzde 5 olan alternatif turizmin payının artması için bölge halkı da yoğun çaba gösteriyor. Olimpos'un dünyaya tanıtılmasında öncülük eden Kadir'in Ağaç Evleri'nin sahibi Kadir Kaya ile turizmi konuştuk. Kadir Kaya, Olimpos'taki alternatif turizmin gerek yerli gerekse yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyledi. 1983'te Kadir Kaya tarafından Kadir'in Ağaç Evleri ismiyle ilk ağaç evlerine kavuşan Olimpos, bugün gecede 5 bin konaklamaya imkan veren önemli bir turizm destinasyonu haline geldi. Yabancı basının dünyanın en iyi turizm destinasyonlan arasında gösterdiği Olimpos, güneş-deniz turizminin yanı sıra kaya tırmanışı, kano, dalış, trekking, kanyon yürüyüşü gibi doğa sporu yapmak isteyenlerin de 12 ay boyunca uğrak yeri.


'Don Kisotluk yapıyoruz' Yılda 200 binden fazla yerü ve yabancı turisti ağırlayan Olimpos'un dünyaya iyi pazarlanması gerektiğinin altını çizen Kaya, bölgesel tanıtım yapılması gerektiğini söyledi. Birçok uluslararası turizm fuanna katılarak Olimpos'u tanıtmak için yoğun çaba gösteren Kaya, verdiği çabayı 'bir çeşit Don Kişotluk' diye niteledi. 


YENİ BİR KONSEPT İLE GELİYOR BİR-İKİ yıl içinde Türkiye'de turizmde başka bir segment daha açmayı düşündüğünü ifade eden Kadir Kaya, ekoturizm adını verdiği çiftlikler kuracağını söyleyerek "Kurduğumuz çiftliklerde insanlara doğa ile daha da bire bir temas kuracağı alanlar yaratacağız. Stresli yaşamlarından uzaklaşmaları Icin ayaklarını toprağa basacaklar ve kendi sebzelerini, meyvelerini toplayacaklar. Bu onlar Icin bir ceslt medltasyon olacak. İnsanlar bu şekilde beyinlerini boşaltacak. Doğanın içinde terapi gibi tatil yapacaklar" dedi. 


Star 


Geri Dön