25 / 04 / 2024

Türk yatırımcılar İran’da 5 yıldızlı otel inşa etmeyi planlıyor!

Türk yatırımcılar İran’da 5 yıldızlı otel inşa etmeyi planlıyor!

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesud Sultanifer, Türkiye ’den bir grup yatırımcının turizm ve hava taşımacılığı alanında ortak yatırımlar yapmak ve İran’da oteller inşa etmek için hazır olduklarını belirtti




İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Kültürel Miras, Turizm ve El Sanatları Kurumu Başkanı Mesud Sultanifer, Türkiye’den bir grup yatırımcının turizm ve hava taşımacılığı alanında ortak yatırımlar yapmak ve İran’da oteller inşa etmek için hazır olduklarını belirtti.


İran resmi haber ajansı İRNA’da yer alan habere göre Sultanifer, Türkiye’den bir grup yatırımcı ile yaptığı görüşmede, İran’daki yatırım fırsatlarına ve ülkenin tarihi, kültürel, doğal güzelliklerine dikkati çekti. Sultanifer, turizm alanında diğer alanlardan daha fazla gelişmeler yaşanacağını söyledi.


Türk yatırımcıların İran’da özel bir konuma sahip olduğunu ifade eden Sultanifer, İran’da yeterli sayıda otel bulunmadığını anlattı. Görüştüğü Türk yatırımcı gruptan 4 ve 5 yıldızlı oteller inşa etmelerini ve hava taşımacılığı gibi konularda yatırım yapmalarını isteyen Sultanifer, "Turizmi geliştirme programına göre gelecek yıllarda, hava taşımacılığını ve hava filomuzun kapasitesini artırmaya, 4 ve 5 yıldızlı otellere ihtiyacımız var. Bu doğrultuda 10 yıllık planımıza göre, mevcut otellerin kapasitelerinin 3 kat artırılması gerekir" görüşünü paylaştı.


 Sultanifer, İran’ın turizm altyapısını geliştirmek amacıyla yatırım yapmaya hazır olan Türk şirketleri ile yakın zamanda nihai anlaşma için tekrar bir araya geleceklerini de sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön