25 / 04 / 2024

Türk yatırımcıların yeni gözdesi Miami ve Florida!

Türk yatırımcıların yeni gözdesi Miami ve Florida!

Emlakkulisi.com olarak Ocean Conrad Resort projesini hayata geçiren Heafey Group Uluslararası Pazarlama Direktörü Emel Onur'la bir röportaj gerçekleştirdik. İşte o röportaj...




Dünyaca ünlü Heafey Group’un en yeni projesi Ocean Conrad Resort'un yüzde 35'i kısa sürede satıldı. Emlakkulisi.com olarak Heafey Group Uluslararası Pazarlama Direktörü Emel Onur'la bir röportaj gerçekleştirdik. İşte o röportaj...


1- Ocean Conrad Resort hakkında detaylı bilgi alabilir miyiz?

-Ocean Conrad Resort projesi condo-hotel modeliyle dikkat çekiyor. Türkler özellikle condo-hotel modelini çok seviyor. Conrad - Ocean Resort&Residence, 24 kattan meydana geliyor. Projenin en önemli özelliği ise 6. ve 17.katları arasında kalan bölümün condo-hotel konseptiyle, 18. ve 24. katları arasında kalan kısımların ise rezidans olarak kullanılması.


2-Daire tipleri ve metrekareleri nedir?

-290 adet lüks dairenin yer aldığı Ocean Conrad Resort'ta 1+1, 2+1, 3+1 daire tipleri bulunuyor. Projedeki dairelerin alanları 47 ile 165 metrekare arasında değişiklik gösteriyor.


3-Ödemeler nasıl oluyor?

Yüzde 20 peşinatla konut sahibi olunabilen projede yatırımcılardan geri kalan yüzde 80’lik kısmın teslim tarihinden önce ödemesini istiyoruz. Alternatif olarak yüzde 50 peşin ödeme geri kalan yüzde 50 ise mortgage imkanıyla 30 sene kredilendiriliyor.


4-Türk yatırımcıların Florida'ya olan ilgisi nasıl?

Son zamanlarda Florida'ya gelen Türk yatırımcıların sayısı katlanarak arttı. Miami her zaman sanatçıların ve yatırımcıların gözdesi konumundaydı. Şimdi de aralarında şirket üst düzey yöneticileri, doktorlar, avukatların yer aldığı beyaz yakalıların ilgisinin arttığını görüyoruz.


5- Miami ve Fort Lauderdale’deki gayrimenkul sahibi olmanın avantajları neler?

-Amerika’da gayrimenkul sahibi olmanın sağlayacağı avantajlar arasında Miami ve Fort Lauderdale’deki gayrimenkullerin değer kazanması ve vergi avantajı var öncelikle, yatırımcılar yüzde 0 vergi imkanından yararlanabiliyor. 


6-Projede kira garantisi var mı?

Arzu eden ev sahipleri dairelerini Hilton Conrad’ a kiralayip senelik yüzde 8 brüt kira geliri garantisi elde edebiliyorlar.


7-Ocean Conrad Resort'a Türk yatırımcıların ilgisi nasıl?

- The Ocean Resort&Residence projesinin şu ana kadar yüzde 30'luk bir kısmı satıldı. Bunun yüzde 15'lik kısmını ise Türkler oluşturuyor. Projenin teslim süresine kadar bu kısmın yüzde 60’ı bulmasını bekliyoruz.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com





Geri Dön