28 / 03 / 2024

Türk yatırımcının ilgisi ERA'ya Kıbrıs'ta ofis açtırdı!

Türk yatırımcının ilgisi ERA'ya Kıbrıs'ta ofis açtırdı!

Türk yatırımcıların düşük konut fiyatları ve yüksek kira getirisi nedeniyle yurtdışında konut yatırımlarında KKTC’ye öncelik vermesi ERA’yı Kıbrıs’da ofis açmaya yöneltti.



BİR taraftan yabancılar Türkiye’den konut alırken bir diğer taraftan da Türkler dünyanın farklı yerlerinden gayrimenkul satın alıyor. Türkler’in en fazla konut almak istediği yerlerden biri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bu fırsatı gören ERA Gayrimenkul, kiraların yüksek ve konut fiyatlarının düşük olması nedeniyle Türk yatırımcıların tercih ettiği bu bölgede ilk ofisini açtı.


155 BİN TL’YE DAİRE


ERA Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Türk yatırımcılarının son zamanlarda KKTC’ye olan ilgisinin arttığını belirterek bu ilginin kendilerini Kıbrıs’ın franchise verme haklarını almaya ittiğine dikkat çekti. KKTC’de Türkiye’den gelen yatırımcılara yılda 10-15 bin konut satmayı hedeflediklerini söyleyen Ekşioğlu “KKTC’de yabancıya yapılan satışlara baktığımızda ilk sırada İngilizler yer alırken, ikinci sırada Türkler yer alıyor. Senede 15-20 bin konut İngilizler tarafından alınıyor. İkinci sırayı yaklaşık 3 bin ile Türkler alıyor” diye konuştu. Kıbrıs’ta 155 bin liraya 2+1 tipi konut bulmanın zor olmadığını kaydeden Can Ekşioğlu “Böyle bir konuttan en az 250 sterlin yani bin 110 lira kira geliri elde ediliyor. 56 bin sterline satın alınan yani 250 bin liraya denk gelen sosyal tesisli bir evin kira getirisi de en az 400 sterlin yani yaklaşık bin 800 civarı” dedi. Gayrimenkul danışmanlık sektörünü değerlendiren Ekşioğlu, siyasi ve ekonomik olumsuzlukların da birinci elde durgunluk yaratıyor gibi görünmesine rağmen, ikinci elde tam tersi bir durumun bulunduğunu söyledi.


YAZLIKLAR İLGİ GÖRÜYOR


Avrupa’daki konut fiyatları ile karşılaştırıldığında Kuzey Kıbrıs’ın çok daha ucuz olduğunu belirten ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan ise Türk vatandaşlarının adada oturma izni olmadığını ancak bununla ilgili olarak da çalışmalar yapıldığını kaydetti. Baygan “Oturum ve yatırım için satın alınan evlerin yanı sıra yazlık olarak kullanmak üzere de evlere ciddi bir talep var. Kıbrıs’ta İngilizler’in dışında yazlık alan Avrupalılar’ın sayısı da sürekli artıyor. Kuzey Kıbrıs’taki yazlık evlerin en büyük avantajı fiyatlarının uygun olması” dedi.


Star


Geri Dön