20 / 04 / 2024

Türk Ytong Çatalca’da fabrika kuruyor!

Türk Ytong Çatalca’da fabrika kuruyor!

Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel Bursa'da düzenlediği basın toplantısında şirketin 5. fabrikası olan ve 2(X)8 yılı sonlarında faaliyete geçen Bilecik tesislerinden Güney Marmara Bölgesi'ne yıllık 250 bin metre küpe sevkiyat yapıldığını bildirdi.




Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel Bursa'da düzenlediği basın toplantısında şirketin 5. fabrikası olan ve 2(X)8 yılı sonlarında faaliyete geçen Bilecik tesislerinden Güney Marmara Bölgesi'ne yıllık 250 bin metre küpe sevkiyat yapıldığını bildirdi. Fabrikadaki üretim kapasitesini yıllık 4(X) bin metreküpe çıkaracaklarını anlatan Erel, Türkiye'de 1,5 milyon konutun ytongla inşa edildiğini açıkladı. 


Şirketin 50 yılı geride bıraktığını dile getiren Erel, "Bugüne kadar 21 milyon metre küp ytong ürettik. Böylece 10 milyar dolar enerji tasarrufu sağladık. Kullandığımız enerjinin yüzde 25'inin çatılardan, yüzde 15"ini temelden ve yüzde 60'ını ise cephelerden kaybediyoruz. Bugüne kadar toplamda 21 milyon metre küp ytong ile yaklaşık 1 milyon 500 bin adet konut inşa edildi" dedi. 


Üretim kapasitesini artırmak adına yeni yatırımlara devam edeceklerini anlatan Gökhan Erel, "Ytong ısı yalıtım plağının üretim kapasitesini önümüzdeki yıl 5'e katlıyoruz. 

Bu kapasiteyle yapılarda yılda 1 milyon metrekare, mantolamaya alternatif, yanmaz ısı yalıtımına imza atacağız. Önümüzdeki 5 yılda yapılacak yeni yatırımlarla ytong üretiminde dünya birinciliğini hedefliyoruz. 

Ytong olarak yapılarda ısı yalıtımı, depreme dayanıklılık, yangın güvenliği ve sürdürülebilirlik bilincinin oluşmasına büyük katkıda bulunduk, bundan sonra da bulunmaya devam edeceğiz. Halen 600 kişi istihdam ediyoruz. Çatalca'daki fabrikayla 100 kişi daha işe alacağız" şeklinde konuştu. 



Bursa Hayat


Geri Dön