27 / 04 / 2024

Türkan Özilhan Hastanesi yıkılıyor!

Türkan Özilhan Hastanesi yıkılıyor!

Bornova'da 19 yıllık Türkan Özilhan Hastanesi kapatılıyor. Yıkılacak hastane binasının yerine 200 yataklı modern bir hastanenin yapılacağı belirtildi. Hastanenin poliklinikleri ise hizmet vermeye devam edecek



İzmir'in Bornova ilçesinde inşa edilecek 200 yataklı yeni hastanenin yapımına başlanılması için, Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nin boşaltılmasına karar verildi. Mevcut hastanenin bulunduğu arsada hayata geçirilecek yeni hastanenin inşaatının kademe kademe ilerleyeceği ve mevcut hastanenin kapanmayacağı yönündeki karara rağmen, müteahhit firmanın bu şekilde temel atamayacağını söylemesi üzerine, hastanenin kapatılmasına karar verildiği öne sürüldü. Mevcut hastanenin şubat ayının sonuna kadar boşaltılacağı ve sadece polikliniklerin açık kalacağı öğrenildi. 


İŞBİRLİĞİ YAPILACAK 

1996 yılında hizmete giren Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nin acil servisi ile ameliyathanelerinin de kapatılacağı, bölgedeki hastaların tedavi ve ameliyatları için ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Karşıyaka Devlet Hastanesi ile işbirliği yapıldığı öğrenildi. Polikliniğin dışında görev yapan sağlık çalışanlarının da boş durumda beklememesi için, çeşitli hastanelerde görevlendirileceği öğrenildi. 


Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nin boşaltılmasının ardından yeni hastanenin yapımına hemen başlanacağı ve 1.5 yıl içinde hizmete açılmasının hedeflendiği öğrenildi. Kuzey Kamu Hastaneleri Bir- Ahmet liği Genel Sek- Emin reteri Doç. Dr. Erbaycu Ahmet Emin Şubat ayının sonuna kadar boşaltılacak olan Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nin yerine 200 yataklı yeni bir hastane yapılacak. İnşaat çalışanları 1.5 yılda tamamlanacak. Erbaycu, hastanenin boşaltılmasının ardından, hizmette bir aksama olmaması için önlemlerin alındığını söyledi. 


POLİKLİNİKLER AÇIK 

Erbaycu, "Hastanemizi şubat sonuna kadar boşaltacağız. Ancak polikliniklerimiz açık kalmaya devam edecek. Bunun dışındaki tüm birimler boşaltılacak. Buradaki personelin çoğu zaten poliklinikte görev yapıyor. Ancak arkadaşlarımızı mağduriyet yaşamamaları için bölgedeki hastanelerde görevlendirebiliriz"dedi. 


Alaşehir'de bağışlar 1.5 milyon lirayı aştı 

Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Aydın Er, tıbbi cihaz alınması için yapılan bağışların 1.5 milyon lirayı geçtiğini söyledi. Başhekim Er, "Hastanemizde ömrünü tamamlayan ameliyat mikroskobunun değişme zamanı gelmişti. Tepeköy Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Halil Yıldırım, ziyaret sırasında (hastanemizin bir ihtiyacı var mı) diye sordu. Ameliyat mikroskobu ihtiyacımızın olduğunu söyledim. Yaklaşık 40 bin civarındaki bu cihaz alındı ve şu an hizmet vermektedir. Kurumum adına sayın Halil Yıldırım'ın şahsında tüm Tepeköy Esnaf Kefalet Kooperatif üyelerine ve yönetimine şükranlarımı sunarım" dedi. Kooperatif Başkanı Halil Yıldırım ise, çalışmalarından dolayı Başhekim Op. Dr. Aydın Er'e teşekkür ederek, "Başhekimi Aydın Er'i yapmış olduğu bu çalışmalarından dolayı kutluyorum. Alaşehir Devlet Hastanesi yapılan yardımlarla daha da büyüyerek Alaşehir halkına iyi bir hizmet vereceği kanaatindeyim" dedi. 


Habertürk Egeli


Geri Dön