25 / 04 / 2024

Bursa Türkan Parkı törenle açıldı!

Bursa Türkan Parkı törenle açıldı!

1984 yılında Bulgaristan'da şehit edilen Türkan bebeğin adı Yıldırım Belediyesi tarafından Millet Mahallesi'ne kazandırılan 'Türkan Parkı' ile yaşayacak.Türkan Parkı Millet Mahallesi'nde 4 bin metrekare alana kuruldu.



1984 yılında Bulgaristan'da şehit edilen Türkan bebeğin adı Yıldırım Belediyesi tarafından Millet Mahallesi'ne kazandırılan 'Türkan Parkı' ile yaşayacak.Millet Mahallesi'nde 4 bin metrekare alana kurulan Türkan Parkı, yoğun bir katılımın olduğu törenle hizmete açıldı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, parkın en önemli özelliklerinden birinin ismi olduğunu söyleyerek, "80'li yıllarda özellikle Bulgaristan'ın belirli bölgelerinde Müslüman azınlığa karşı sistematik bir baskı vardı. O dönemin en etkili sembollerinden biri de şehidimiz Türkan bebektir. İşte o sembol şehit bebeğimizin adı bu parkta ilelebet yaşayacaktır. Umanm başka Türkanlar ölmez ve bu park barışın sembolü olur" dedi. 



AMACIMIZ YEŞİL BİR YILDIRIM 



Parkların mahalleler için önemine dikkat çeken Başkan Edebali, "Parklar mahalleler için olmazsa olmaz alanlardır. Nerede bir park, bir yeşil alan varsa o mahallelerin, o bölgelerin değeri o kadar çok artar. Bizim arzu ettiğimiz yeşil mahalleler tasarlamak Yıldırımla ilgili projelerimizi açıklarken Yıldırım için hem geçmişiyle hem geleceğiyle, tarihi değerlerimizi bütünleştiren; ama bir o kadar da yeşile tutkun bir kentsel dönüşüm anlayışı olan bir çalışma yapacağımızı ifade etmiştik. 

Bu park, bu anlayışımızın küçük bir örneğini ifade ediyor" diye konuştu. 



Bursa Hakimiyet 


Geri Dön