28 / 03 / 2024

Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde Apartman ve Site Yöneticileri Bilgilendirme Paneli!

Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde Apartman ve Site Yöneticileri Bilgilendirme Paneli!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nce düzenlenen ve Maltepe Belediyesi tarafından desteklenen “Apartman ve Site Yöneticileri Bilgilendirme Paneli”, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Me



Panelin açılışında bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, panele katılan apartman ve site yöneticilerini ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek, apartman ve site yöneticilerinin görev ve sorumluluklarının büyük olduğunu söyledi. Bu toplantının ilk toplantıları olmayacağı ifade eden Kılıç, “Meslek odalarımızla, sizlerle bir araya gelmeye devam edeceğiz. Mahallelerimizde sizlerle bir arada olacağız. Maltepe’de dayatan değil danışan belediye başkanı olmak istiyorum. Katılımcı demokrasinin sözde değil, özde gerçekleşmesi için bu çalışmaların yapılması önemlidir” dedi.

 

"BİRLİKTE PLANLIYORUZ"

 

Maltepe’de belediye hizmetini halkın ayağına götürdüklerini kaydeden Başkan Kılıç, geçtiğimiz günlerde ilçedeki 18 mahalleyi tek tek ziyaret ettiklerini, belediyede her salı günü halkla buluşma toplantıları gerçekleştirdiklerini belirtti. Kılıç, “Ben bir mahalleyi değiştireceksem, önce orada yaşayanın buna karar vermesi gerekir. Örneğin kentsel dönüşümle ilgili olarak, orada yaşayan insanların nasıl bir kentsel dönüşüm istediğini anlatması ve konuşması lazım. 25 kişiden oluşan danışma kurulları oluşturuyoruz. Mahalleliyle birlikte tartışıp, karar veriyor ve o mahalleleri planlıyoruz” diye konuştu.

Maltepe Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin önemine değinen Başkan Kılıç, şöyle devam etti: “Sadece Maltepe’nin beş yılını planlamıyoruz. 100 yılını planlamak istiyoruz. Maltepe sanayi ya da turizm bölgesi değil. Maltepe’de kentsel dönüşüm tamamlandığında, nüfusumuz 1 milyon olacak. Sorunların temelinde işsizlik yatıyor. Bu fuar merkeziyle, işsizlik sorununa çözüm bulmak istiyoruz. 15 milyonluk İstanbul’da böyle bir fuar merkezine ihtiyaç var” dedi.

 

ORTAK YAŞAM KÜLTÜRÜ

 

Panelde konuşan, Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şube Kartal İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Hüseyin Şimşek ise her yıl binlerce insanın trafik, deprem, sel felaketlerinde hayatlarını kaybettiğine dikkat çekerek, "TMMOB ve bağlı odalar olarak, kamusal denetimi savunmakta ve bunun etkin şekilde yapılmasını istemekteyiz" diye konuştu. Panelde, “Asansör yıllık kontrolleri ve bakımları”, “BEP yönetmeliği”, “Binalarda merkezi sistem”, “Binalarda temel tesisatlar”, “Pay ölçerler”, “Bina yalıtımı”, “Su depoları”, “Ortak yaşam kültürü”, “Elektrik tesisatları”, “Yangın güvenliği”, “Ortak yaşamda yasalar” ve “Deprem öncesi ve sonrası alınması gereken önlemler” konuları ele alındı.


Maltepe Belediyesi


Geri Dön