23 / 04 / 2024

Türkerler İnşaat Ankara Arena'nın yapımına başladı

Türkerler İnşaat Ankara Arena'nın yapımına başladı

Türkiye'nin evsahipliğini yapacağı 2010 Basketbol Dünya Kupası için hazırlıklar devam ederken, Ankara Arena'nın da inşaatına başlandı.



47 milyon 100 bin lira karşılığında ihaleyi alan Türkerler İnşaat, 12 Haziran 2009 tarihinde  Ankara  Arena'nın inşaatına başlarken, salonun bitiş tarihi olarak 240 gün sonrası belirlendi.

Basketbol Federasyonu Başkan Danışmanı Resul Yolcu, Ankara Arena'nın son durumuyla ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihaleyi alan firmanın tesisi 12 Haziran 2009 tarihinden itibaren 240 gün sonra tamamlayacağını ifade ederek, "Ankara Arena, 1397 proje tadilinden sonra son halini aldı. Tırnaklarımızla kazıya kazıya bugünlere geldik" dedi.

İhaleyi yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne katkıları için teşekkür eden Yolcu, "Milli Komite'nin 'olur' kararından sonra çalışmalarımıza hız verdik. Atatürk Kültür Merkezi arazisi
içinde bulunan salon arazisi, 63 dönümden oluşuyor. Bu arazi içinde yer alan Kore Anıtı ve Paraşüt Kulesi, korunacak şekilde inşaat devam ediyor. İncesu deresinin yatağını değiştirerek işe koyulduk. Ankara Arena'nın yapılacağı arazi içinde yer alan Asayiş Şube Müdürlüğü ve HAVAŞ'ın buradan taşınması için yazışmaları yaptık. Yakın bir tarihte bu alandan taşınacaklar" diye konuştu.

Yine aynı arazi içinde yer alan cimnastik, boks, tekvando, halter, tenis kortları ve SESAM binalarının da yıkılacağını vurgulayan Resul Yolcu, şöyle devam etti:

"Bu binalar, ilerleyen günlerde yenilenmiş ve modernleştirilmiş haliyle kompleksin içinde yeniden yer alacak. Ankara Arena'nın yapım aşamasında, denetleme işini federasyonun teknik elemanları yapacak. Projenin her aşamasında, bizzat bulunarak en ufak aksiliğe bile izin vermiyoruz. Ankara Arena, bitiş tarihiyle birlikte dünyadaki en modern salonlardan bir tanesi olacak. Umarım, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası, hem Türkiye hem de milli takımımız adına çok başarılı geçecek."
AA


Geri Dön