28 / 03 / 2024

Türkerler İzmir'de şehir gibi hastane kampüsü kuruyor!

Türkerler İzmir'de şehir gibi hastane kampüsü kuruyor!

Türkerler, bin kişiyi muayene edebilecek tesis Karaburun, Beydağ, Bayraklı'da toplam 900 milyon dolarlık (2.7 milyar TL) yatırımla hayata geçirilecek.



Türkerler, bin kişiyi muayene edebilecek tesis Karaburun, Beydağ, Bayraklı'da toplam 900 milyon dolarlık (2.7 milyar TL) yatırımla hayata geçirilecek olan Bayraklı Şehir Hastanesi, günlük 72 bin nüfusuyla 13 ilçeyi geride bırakacak. Sağlık Kampüsü ayrıca Karaburun, Beydağ, Kınık ve Foça ilçelerinin 78 bin olan toplam nüfusuna da yaklaşacak. 


İzmir'e böylesine bir hastane kazandırmaktan son derece mutlu olduğunu aktaran Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, projenin 2019'da tamamlanacağını söyledi. 


Hastanenin kampüsünde 6 farklı hastanenin de yer alacağını belirten Türker, toplam 5 bin 870 personelin çalışacağı kampüste günde 49 bin hastaya poliklinik hizmeti verileceğini de kaydetti. 

Bayraklı Tünelleri çıkışında yapılacak Sağlık Kampüsü'nün yatırımı için geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir tören düzenlendiğini hatırlatan Türker, "izmir'in ülkenin en büyük 3. sağlık tesisini inşa edecek. Günde 72 Kınık, Foça'nın 78 bin olan toplam nüfusuna yaklaşacak Huzurevinden termal otele Kampüs içinde yapılacak 142 bin metrekarelik ticari alanlarda; huzurevi, konut, perakende alış veriş noktaları, otel, termal otel, medikal ofisler, meslek okulu, kreş, klinik ve yurt bulunacak. 


3 BİN 500 KİŞİ 

Bayraklı'da, Kamu-Özel Sektör Ortaklığı ile inşaatına başlanan Entegre Sağlık Kampüsü'nün 2 bin 60 yatak kapasitesine sahip olacağını vurgulayan Türker, "Bu açıdan Türkiye'nin en büyük 3'üncü hastane projesi olacak" dedi.  Bayraklı Sağlık Kampüsü'nün toplam 622 bin metrekare alana yayılacağını kaydeden Başkan Kazım Türker, "Bunun 480 bin metrekaresi hastanelerden oluşurken 142 bin metrekarelik alanda ise huzurevi, konut, perakende, otel, termal otel, medikal ofisler, meslek okulu, kreş, klinik, yurt gibi ticari alanlar olacak. İnşaat aşamasında 3 bin 500 kişi çalışacak. Açılış 2019 yılı sonunda olacak. Hastanede 1000 doktor, 1500 hemşire, 300 sağlık personeli, 3070 diğer personel görev yapacak" ifadelerini kullandı.  


Yatırımlarımız devam edecek

 Türkerler Holding olarak İzmir'e sadece 2016 yılında hastane, gayrimenkul ve enerjide toplam 3 milyar 750 milyon liralık yatırım yaptıklarını aktaran Türker, "900 milyon dolara Bayraklı'da, Türkiye'nin en büyük 3. hastane projesi, 350 milyon dolara İzmir'in en yüksek binası Mahall Bomonti  İzmir  ve 100 milyon dolara iki rüzgar enerjisi santrali için tüm finansman sağlandı ve inşaatlara başlandı. Özellikle enerji konusunda İzmir'de büyük yatırımlar düşünüyoruz" diye konuştu. 


Habertürk Egeli 




Geri Dön