29 / 03 / 2024

Türkiye, 15 Temmuz'da örnek bir demokrasi mücadelesi verdi!

Türkiye, 15 Temmuz'da örnek bir demokrasi mücadelesi verdi!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı (ÇATIDER) Adil Baştanoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tam bir yıl önce demokrasi ve milli birliğini korumak için tarihe geçen bir tavır ortaya koyduğunu belirtti.



ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye'nin çok tehlikeli bir sürecin eşiğinden dönmeyi başardığını belirterek, şunları söyledi:


 "Hain darbe girişimi, açık bir şekilde demokrasimizi ve milli birliğimizi hedef aldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde tüm devlet yöneticilerimizin cesareti, sağduyusu, basireti  ve demokrasiye olan inancı, toplumun her kesiminin darbe girişimine karşı kararlı tutumu ile birleşince, karanlık bir kaos sürecine savrulmamız önlendi. Bugüne kadar birçok darbeye maruz kalan Türkiye, 15 Temmuz 2016 tarihinde tarihe geçecek bir ortak şuur sergiledi. Türkiye'nin demokrasiden yana bu tavrından gurur duyuyoruz."


"15 Temmuz direnişi yüz akımızdır"

Baştanoğlu, Türkiye'nin demokrasiye bağlılığı ve milli birlik iradesinin 15 Temmuz'da bir kat daha pekiştiğini  ifade ederek, şöyle konuştu:

"15 Temmuz tarihi, Türkiye'nin demokrasi tarihine gurur sayfası olarak eklendi.  Türk milletinin demokrasiye yönelik insanlık dışı saldırıya karşı koyduğu tavır, hepimizin yüz akıdır. Bundan sonra demokrasimizi ve milli birliğimizi, her zamankinden daha güçlü bir irade ile koruyacağımıza olan inancımız tamdır. 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde bu hain saldırıyı bir kez daha kınayarak, tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, gazilerimize de esenlikler diliyoruz."   


Geri Dön