19 / 03 / 2024

Türkiye 2013 yılında 293 bin 318 konut satışıyla rekor kırdı!

Türkiye 2013 yılında 293 bin 318 konut satışıyla rekor kırdı!

Türkiye 2013 yılına rekor konut satışıyla damga vurdu.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'ndan yapılan açıklamaya göre 2013 yılı son çeyreğinde Türkiye genelinde 293 bin 318 konut satışı gerçekleşti...



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'ndan yapılan açıklamaya göre 2013 yılı son çeyreğinde Türkiye genelinde 293 bin 318 konut satışı gerçekleşti. 


Konut satışlarında İstanbul 54 bin 34 adet ile en yüksek paya sahip olurken.  Ankara  34 bin 269 adet ile ikinci,  İzmir  ise 17 bin 940 adet ile üçüncü oldu. Aynı çeyrekte, en az satış ise 24 konut ile Hakkâri'de gerçekleşti. Yükselen konut fiyatlarına karşın artan konut satışları ile değerlendirme yapan Yeşildağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altan; "Türkiye'de inşaat sektörü hızla gelişiyor. Her geçen gün gelişen sektörde neredeyse her hafta yeni bir proje başlıyor. Tüm projelerin içinden ise konut tercihi yapmak zorlaşıyor. Evin kaç odalı olduğu, odaların genişliği, manzarası,çevre düzenlemesi, sosyal tesisleri konut sahibi olmak isteyenler için büyük önem taşıyor. Projelerin özellikleri kadar bulundukları lokasyon da çok önemli." dedi. 


İstanbul'un özellikle son yıllarda konut satışında atağa kalktığını belirten Altan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2013 yılı son çeyrek verilerinin de bunu kanıtladığını söyledi. Yeşildağ İnşaat Yönetim Kumlu Başkanı Erol Altan sözlerine şöyle devam etti: "Geçtiğimiz yıllarda yaşanan kriz ülke ekonomisini büyük ölçüde etkiledi. Krizin ardından faiz oranlarında rekor düzeyde düşüş yaşanması konut alımını destekler nitelikte oldu. Bankaların sunduğu fırsatlar ve faiz oranlarında yaşanan rekor düşüş, tüketiciyi konut alımına teşvik ediyor." dedi.


Anayurt Gazetesi 


Geri Dön