25 / 04 / 2024

Türkiye 3. İnşaat Sektörü Değerlendirme Toplantısı yapıldı!

Türkiye 3. İnşaat Sektörü Değerlendirme Toplantısı yapıldı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından düzenlenen "Türkiye 3- İnşaat Sektörü Değerlendirme Toplantısında konuştu...



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, geçen yıl inşaat sektörünün Türkiye'ye 33 milyar dolar döviz kazandırdığını belirterek, "Bu sektörü yokmuş gibi farz ederek ekonomiyi yönetebilmek mümkün değil" dedi. Hisarcıklıoğlu, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından düzenlenen "Türkiye 3- İnşaat Sektörü Değerlendirme Toplantısında konuştu. 


YÜZDE 15'İNİ SAĞLADI 

İnşaat sektörünün Türk ekonomisinin dinamosu olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, sektörün son 5 yıldaki büyüme ve istihdam artışının yüzde 15'ini tek başına sağladığını söyledi. İnşaat sektörünün çimento, seramik, demir-çelik gibi ilgili sektörleri de geliştirdiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, "2013'te sektörün Türkiye'ye getirdiği döviz 33 milyar dolar. 

33 milyar dolar daha az borç almasını sağlıyoruz. Bu sektörü yokmuş gibi farz ederek ekonomiyi yönetebilmek mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu. 


Yeni Şafak


Geri Dön