23 / 04 / 2024

Türkiye Bosch, elektrikli el aletleri ciro liginde ilk 5’te!

Türkiye Bosch, elektrikli el aletleri ciro liginde ilk 5’te!

Bosch’un elektrikli el aletleri alanında Ortadoğu ve Avrupa’da en çok ciro yaptığı 5 ülkeden biri Türkiye oldu. Bosch Elektrikli El Aletleri Ülke Satış Direktörü Metin Bayrak, bu yıl yeni ürünleri vitrine çıkarmaya hazırlandıklarını açıkladı.




Dünya genelinde Amerika, Avrupa ve Asya-Pasifik olmak üzere üç ana bölgede 19 bin çalışanı ile hizmet veren Bosch Elektrikli El Aletleri, her yıl 30 milyonun üzerinde elektrikli el aleti satıyor. Bu alanda Türkiye’nin en fazla satış yaptıkları pazarlardan biri olduğunu söyleyen Bosch Elektrikli El Aletleri Ülke Satış Direktörü Metin Bayrak, Türkiye’nin Bosch Elektrikli El Aletleri grubunda dünyada önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Bayrak, Türkiye’de Bosch’un elektrikli el aletlerindeki payı, dünya ortalamasının üzerinde. Yaptırdığımız pazar araştırmalarında Türkiye’nin Bosch’un ilk tercih edilme oranı en yüksek olan ülke. Elektrikli el aletleri iş kolunda Ortadoğu ve Avrupa’da yapılan ciro anlamında ilk 5 ülkeden biriyiz. Bu da grup içinde önemimizi artırıyor” dedi.


Sektör yüzde 10 büyüdü


Metin Bayrak, 2014’te sektörün hacimsel olarak yüzde 10 civarında büyümesine karşı, Bosch Elektrikli El Aletlerinin pazarın üzerinde bir büyüme sergilediğini, bu yılda benzer oranda büyüme beklediklerini dile getirdi. 2015’te büyümeyi etkileyecek bir dizi yenilikler gerçekleştireceklerini anlatan Bayrak, “Akülü ürünlerimizde daha yüksek performans ve kapasitede ürünler gamımıza eklenecek. Buna ilaveten sektörümüzde artan güvenlik ihtiyacına yönelik güvenlik unsurları maksimize edilmiş taşlama makinelerimiz, kırıcı ve kırıcı-delicilerimizi vitrine çıkaracağız. Bu sene aksesuar pazarına biraz daha fazla odaklanacağız, toplamda baktığınızda aksesuar pazarı elektrikli el aleti pazarı kadar büyük. Geçen sene tanıtımına öncelik verdiğimiz satış sonrası servis teşkilatımıza olan yatırımlarımız da artarak devam edecek” diye konuştu. Bosch Elektrikli El Aletleri; taşınabilir elektrikli el aletleri, tezgahüstü elektrikli el aletleri, aksesuarlar, bahçe aletleri ve ölçüm aletleri olmak üzere beş ayrı segmentte amatör ve profesyonel kullanıcılara yönelik 5 bin civarında ürünle faaliyet gösteriyor.


Günde 20 patent başvurusu


Bosch, her iş günü başına 20 patent başvurusunda bulunuyor. Bosch Elektrikli El aletleri olarak ise ürünlerin yüzde 40’ını yeni ürünler oluşturuyor. Bu kapsamda 2014’te de tüketicileri birçok yeni ürünle buluşturduklarını anlatan Metin Bayrak, bunlardan birinin de kömürsüz motorlu akülü ürünler ile kırıcı-delici ürünleri ve taşlama makineleri olduğunu anlattı.


Bununla birlikte sene sonuna doğru pazara sunulan ısıtmalı ceketler de büyük ilgi görmüş. Ceket içine entegre edilmiş karbon-ısı-pedleri sayesinde 10,8 volt bir akü ile 3 farklı ısı seviyesinde 6 saate kadar ısıtma sağlayabiliyor. Aynı sistem ile dileyenler cep telefonlarını bile USB aparatı ile şarj edebiliyorlar.


Hafif hizmet kanalında ise dünyanın en küçük lazermetresi olarak adlandırılan PLR15’i piyasaya sunduk. 15 m’ye kadar uzunlukları saniyeler içinde ölçen PLR15, klasik şerit metrenin yanında çok daha profesyonel ve kolay bir ölçüm imkânı vermesi açısından yılın inovatif ürünlerinden biri oldu.


Metin Bayrak’ın verdiği bilgilere gore sektörlerinde en göze çarpan ürün akülü ürünler. Bu alanda kullanımın yüzde 50 arttığını anlatan Bayrak, “Bu ay itibarıyla yine profesyonel akülü ürünler grubumuzda pazara dünyada ilk olan bir yenilik sunduk, kablosuz şarj sistemine sahip akülü el aletleri. Özellikle montaj uygulamaları yapan kullanıcılarımız sık sık akü değiştirmek zorunda kalırlar. Kablosuz şarj sistemi sayesinde kullanıcımız ürünü aküsünü çıkarmadan şarj ünitesinde tuttuğu sürece şarj ederek, her an kullanıma hazır tutabilecek. Çok yakın zamanda daha önce akülü olarak çalışması hayal bile edilemeyen ürün gruplarını akülü seçeneği ile pazara sunacağız” şeklinde konuştu.



Dünya


Geri Dön