29 / 03 / 2024

Türkiye çimento üretiminde ilk beşte yer alıyor!

Türkiye çimento üretiminde ilk beşte yer alıyor!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası Başkanı Tufan Ünal, 'Türkiye yıllık 68.5 milyon ton klinker, 107.5 milyon ton çimento üretim kapasitesiyle dünyanın 5'inci, Avrupa'nın da en büyük üreticisi konumunda bulunuyor' dedi.



Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası Başkanı Tufan Ünal, 'Türkiye yıllık 68.5 milyon ton klinker, 107.5 milyon ton çimento üretim kapasitesiyle dünyanın 5'inci, Avrupa'nın da en büyük üreticisi konumunda bulunuyor' dedi. Ünal, Türkiye'nin yıllık 68.5 milyon ton klinker, 107.5 milyon ton çimento üretim kapasitesine sahip olduğunu söyledi. 


ÇEİŞ yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Swissotel Büyük Efes'te düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ünal, Türkiye'nin çimento üretiminde dünyada önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti. 


'Türkiye yıllık 68.5 milyon ton klinker, 107.5 milyon ton çimento üretim kapasitesiyle dünyanın 5'inci, Avrupa'nın da en büyük üreticisi konumunda bulunuyor' diyen Ünal, ayııca ÇEİS üyesi 58 çimento fabrikasında 15 bin kişiye istihdam sağlandığını dile getirdi. 


Ünal, çalışma banşında sağladıkları başarıyı iş sağlığı ve güvenliğinde de gösterebilmek için 2000'li yılların başından bu yana ciddi faaliyetler yürüttüklerini anlattı. 


ÇEİŞ'in 50. yılını, 28. Uluslararası  İzmir  Festivali'nin Efes Antik Tiyatro'daki açılış konserini destekleyerek gerçekleştireceklerini kaydeden Tufan Ünal, desteklerinin süreceğini kaydetti. 


Haber Ekspres (İzmir) 



Geri Dön