26 / 04 / 2024

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği eğitim kursu açıyor!

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği eğitim kursu açıyor!

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) düzenlediği Gayrimenkul Değerleme Lisanslama sınavına yönelik hazırlık eğitimlerini açıyor



Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) düzenlediği Gayrimenkul Değerleme Lisanslama sınavına yönelik hazırlık eğitimlerini açıyor. Toplam 80 saat olması planlanan eğitimler 9 Temmuzda başlayacak. İstanbulda yapılması planlanan eğitimlere sınırlı sayıda kursiyer kabul edilecek. Yılda tahmini 700 bin adetin üzerinde rapor üretildiği düşünülen sektörün 3 binin üzerinde değerleme uzmanı ve uzman adayını istihdam ettiği biliniyor. 

SPK mevzuatına uygun olarak 20  ve 21 Ağustos 2011 tarihlerinde düzenlenecek olan Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı sınavına hazırlanmak isteyen, meslekte temel bilgilere sahip ilgili ve dört yıllık üniversite mezunu bireylerin katılması beklenen eğitimde sınavın beş farklı modülü için farklı sınıflar açılıyor.

Gerçekleştirilecek eğitimlerde katılımcılara temel finans matematiği,  ilgili mesleki mevzuat ve etik kurallar, gayrimenkul değerleme esasları, ilgili vergi mevzuatı ve inşaat muhasebesi gibi konular hakkında bilgi verilecek. Birlik, uygulamacılarla olduğu kadar akademik çevreden de oluşturduğu güçlü kadrosu ile eğitimleri organize ederken eğitimde eski sınavlarda çıkmış soruların  da çözülmesi planlanıyor. 

 


Geri Dön