19 / 04 / 2024

Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nden satılık daire ve yolcu salonu!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nden satılık daire ve yolcu salonu!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi, Kadıköy Göztepe Mahallesi'nde bulunan daireyi ve eski yolcu salonunu satışa çıkardı. Söz konusu taşınmazların son teklif verme tarihi 25 Aralık 2015 olarak belirlendi.



Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. (İdare)’ye ait;


a) İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Kozyatağı Mahallesi, Uzay Sokak, Usta Sitesi 170 pafta, 3117 ada, 94 parseldeki 11 no.lu daire,

b) Kastamonu İli, Cide İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, Liman Bucağı 303 ada, 4 parsel de yer alan 587,74 m2 üzerindeki kagir eski yolcu salonu,

4046 sayılı Kanun hükümleri kapsamında “satış” yöntemiyle özelleştirilecektir.


Geçici Teminat Bedeli (TL): 20.000 TL (Yirmibin Türk Lirası)

Tanıtım Dokümanı ve İhale Şartları Belgesi Bedeli (TL): 50 TL (Elli Türk Lirası)


1 - İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecektir. İhale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla açık arttırma suretiyle sonuçlandırılabilir.

2 - Teklifler TL (Türk lirası) olarak alınacaktır.

3 - Teminat olarak kabul edilecek değerler;

- Türk Lirası veya,


- Hazine Müsteşarlığı'nca ihale mevzuatı ile ilgili olarak belirlenen bankalardan veya yetkili finans kurumlardan alınacak, İdare'ce kabul edilecek, İdare lehine, Türk Lirası bazında, konusu da belirtilerek düzenlenmiş (Ortak Girişim Grubu'nun alacağı teminat mektubu, Ortak Girişim Grubu temsilcisi veya temsilcileri adına düzenlenecektir) gayrikabili rücu, kayıtsız, şartsız, ilk talepte ödemeli, süresiz geçici teminat mektubu kabul edilecektir.


4 - Taşınmaz hakkında hazırlanan İhale şartları Belgesi ve Tanıtım Dokümanı, İdarenin T.Vakıflar Bankası A.Ş. Salıpazarı Şubesi / İstanbul nezdindeki TR 0***********007261917602 no.lu (IBAN NO.LU) (TL) hesabına yukarıdaki tabloda belirtilen tutar yatırılarak,

a) “İstanbul ili, Kadıköy İlçesi, Kozyatağı Mahallesi, Uzay Sokak, Usta Sitesi, A Blok 3. Kattaki 11 No.lu taşınmaza ilişkin İhale Şartları Belgesi ve Tanıtım Dokümanı Bedeli”,

b) “Kastamonu İli, Cide İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, Liman Bucağı Mevkii, 303 Ada, 4 Parsel de yer alan 587,74 m² yüzölçümlü taşınmaza ilişkin İhale Şartları Belgesi ve Tanıtım Dokümanı Bedeli"

ifadesini içerir şekilde üstünde ihaleye katılacak olan gerçek kişi veya tüzel kişi veya Ortak Girişim Grubunun adının veya üyelerinden birinin isminin açıkça belirtildiği dekont karşılığında, İdarenin aşağıda belirtilen adresinden 25/12/2015 Cuma Gününden itibaren alındı belgesi karşılığında temin edilebilecektir.


5 - İhaleye katılabilecekler için İhale Şartları Belgesi ve Tanıtım Dokümanı alınması zorunludur. Her ne surette olursa olsun İhale Şartları Belgesi ve Tanıtım Dokümanı karşılığı olarak alınan bedel iade edilmez.


6 - Teklifler, İhale Şartları Belgesi ve Tanıtım Dokümanında belirtilen hususlar dikkate alınarak hazırlanıp;

a) İstanbul ili, Kadıköy İlçesi, Kozyatağı Mahallesi, Uzay Sokak, Usta Sitesi, A Blok 3. Kattaki 11 No.lu Taşınmaza ilişkin İhalenin son teklif verme tarihi olan 26/01/2016 Salı günü saat 14:00’e kadar,

b) Kastamonu İli, Cide İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, Liman Bucağı Mevkii, 303 Ada,  4 Parsel de yer alan 587,74 m² yüzölçümlü taşınmaza ilişkin İhalenin son teklif verme tarihi olan 29/01/2016 Cuma günü saat 14:00’e kadar,

İdarenin aşağıda belirtilen adresine elden teslim edilecektir. Son teklif verme tarih ve saatinden sonra İdareye intikal edecek teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.


7 - Özelleştirme işlemleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine tabi olmayıp İdare ihaleyi yapıp yapmamakta, dilediğine yapmakta ve teklif verme süresini uzatmakta serbesttir.


8 - Özelleştirme işlemleri; 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu’nun Geçici 12’nci maddesi gereğince Katma Değer Vergisinden ve 4046 sayılı Kanun’un 27’nci maddesi gereğince her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır.


Geri Dön