16 / 04 / 2024

Türkiye dünyanın en büyük havaalanı yapıyor!

Türkiye dünyanın en büyük havaalanı yapıyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 13. Taze İncir Festivali'nin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Zeybekci, ''Dünyanın en büyük havaalanını yapmak üzere Türkiye harekete geçti'' dedi.



Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2017'nin ilk çeyreğinde dünyanın en hızlı büyüyen 3. ülkesi Türkiye'nin dimdik ayakta olduğunu belirterek "Göreceksiniz 2. çeyrekte büyümemiz bütün beklentilerin üzerinde, 3. çeyrekte rekor kıracağız. Allah’ın izniyle büyümede yıl boyunca rekor kıracağız." dedi.


Bakan Zeybekci, Buharkent Belediyesince düzenlenen 13. Taze İncir Festivali'nin açılış törenine katıldı.


Zeybekci, törendeki konuşmasında, Türkiye'nin tüm illerinin şehit kanlarıyla sulandığını belirterek "Daha dün Trabzon'da 15 yaşındaki bir yavrumuzu, bir fidanımızı gözlerini bile kırpmadan katledip yanındaki askerimizi de şehit ettiler. 2 şehidimiz vardı orada. Bugün de yine Güneydoğu'da 2 askerimizi şehit verdik. Tasavvufi müzikten gelen bir şey var. 'Tükenmeyiz kırılmayla, sayılmayız parmakla' diye çok güzel bir şey var." dedi.


Türk milletinin tarih boyunca hiçbir zaman "Aman" demediğini aktaran Zeybekci, bu büyük milletin asla diz çökmeyeceğini ve ilelebet varlığını sürdüreceğini vurguladı.


- "IMF bir daha geri gelebildi mi?"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Topunuz gelin" sözlerini anımsatan Zeybekci, şöyle devam etti:


"Yedi düvel geldi geçebildi mi Çanakkale'den, kalabildi mi bu topraklarda? Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Geldiği gibi gittiler.' Hem de derslerini alarak, arkalarına bile bakmadan gittiler. Bütün mesele kültür coğrafyası dediğimiz İslam coğrafyasının orta yerinde çadır direği gibi duran bu Türkiye’dir. Bütün dertleri de bu. O direği devirmek. Hepsi bir araya gelebiliyor mu, geliyor." 


Türkiye’de 2002'de toplanan 100 liralık verginin 87 lirasının faize gittiğini anımsatan Zeybekci, o yıllarda Türkiye'de yüzde 7 bin faizin işlediğini, ülkenin yönetilemez hale geldiğini, IMF ve Dünya Bankasının her ay gönderdiği kredi dilimleriyle maaşların ödendiğini söyledi.


 Faizlerin 2013'te yüzde 4,6'ya düşürüldüğünü dile getiren Zeybekci, şu değerlendirmeyi yaptı:


"IMF'nin en son taksiti 2013 Mayıs ayında ödendi. IMF bir daha geri gelebildi mi? Türkiye'de altyapı, üstyapının biri bitiyor, diğeri başlıyor. Dünyanın en uzun köprüsü yapıldı, 3. köprü yapılıyor. Demiryolları için tüp geçit yapılıyor, arkadan da arabalar için yapılıyor. 3 katlı tüp geçit yapılıyor. 2002'de Türkiye'nin halini bir hatırlasanız ya... Nükleer santraller 50 yıldan beri Türkiye'nin hayaliydi. Dünyanın en büyük havaalanını yapmak üzere Türkiye harekete geçti." 


- Gençlere seslendi


Gezi Parkı odaklı olayları hatırlatan Zeybekci, eylem yapanların dünyanın en büyük havaalanı ve 3. köprünün yapımını istemediğini belirtti.


Türkiye’ye 2001-2002'de Halkbank ve Ziraat Bankası'nın kapatılması yönünde dayatmalar yapıldığına işaret eden Zeybekci, "Bu bankalar kapatılsaydı halimiz ne olurdu, unutmayın. Özellikle gençlere söylüyorum, 'Yeter, söz de karar da milletindir' diyen bu milletin adamı yani AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Hükümeti geldiğinde döndü dedi ki IMF’ye 'Halkbank ve Ziraat Bankası'nı kapatmıyoruz, Vakıflar Bankası'nı da satmıyoruz.' ve nereden nereye geldik." diye konuştu.


Türkiye'de tek başına iktidarın olmasını istemeyenlerin 7 Haziran seçimleri öncesinde harekete geçtiğini dile getiren Zeybekci, şöyle konuştu:


"Eline saz vererek, terör örgütünün partisinin eline saz vererek, ‘Meclis'te siyaset yapacağız. Türkiye'nin bölünmesine karşıyız. Terör örgütünün yanında yer almayacağız’ dedirterek bu milletin yüzde 13,5 oyunu aldılar. Unutuyoruz kolayca. Temmuz ayında bu hain terör örgütünün uşakları özyönetim safsataları cennet vatanın Güneydoğusunda çukur terörü başlatmadılar mı? Çünkü ağababaları böyle istedi. Hedef Türkiye, hedef o çadırın direği. O çadırın direğini, namusu gibi tutan Recep Tayyip Erdoğan hedefleri. Başka bir şey yok. Benim kahraman askerlerim ve polislerim o çukurlara gömdükten sonra son bir şansları kaldı."


- "Büyümede yıl boyunca rekor kıracağız"


Türkiye'nin 2016'nın sonunda Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesi olduğunun altını çizen Zeybekçi, şunları kaydetti:


"2017'nin ilk çeyreğinde dünyanın en hızlı büyüyen 3. ülkesi olduk. Dimdik ayaktayız. Göreceksiniz 2. çeyrekte büyümemiz bütün beklentilerin üzerinde, 3. çeyrekte rekor kıracağız. Allah'ın izniyle büyümede yıl boyunca rekor kıracağız. Onlar ne derlerse desinler, onlar ne gürültü çıkarırlarsa çıkarsınlar, onlar nerelerinden patlarlarsa çatlarlarsa çıksınlar. Durmak yok yola devam. Büyüme ve kalkınmaya devam." 


Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de konuşma yaptı.


Festivale, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin,  Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Aydın İl Jandarma Komutanı Selahattin Acara, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ve vatandaşlar katıldı. 




AA


Geri Dön