19 / 04 / 2024

Türkiye EXPO 2017’de en güzel standlardan biri olacak!

Türkiye EXPO 2017’de en güzel standlardan biri olacak!

Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Zoşibayev, "EXPO 2017’de en güzel standlardan biri Türkiye’nin olacak" dedi.



Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Zoşibayev, Astana'da düzenlenecek EXPO 2017 Uluslararası Enerji Fuarı'na Türkiye'nin katılımını çok önemsediklerini belirterek, "EXPO 2017’de en güzel standlardan biri Türkiye’nin olacak" dedi.



New York Times gazetesi tarafından düzenlenen ve Kazakistan'ın EXPO 2017 ulusal şirketinin de sponsor olduğu "Yarın için Enerji" konferansına katılmak üzere Fransa'nın başkenti Paris'e gelen Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Rapil Zoşibayev, fuarın hazırlık aşamasında gelinen son noktayı ve amaçlarını AA muhabirine değerlendirdi.


Fuar standlarının ülkelere teslim edilmeye başlandığını söyleyen Zoşibayev, "EXPO 2017’de en güzel standlardan biri Türkiye’nin olacak. Türkiye standında enerji alanında ulaşılan son yenilikler ve başarıları göreceğimizi umuyorum. Kazakistan'dan Türkiye’ye çok turist yolluyoruz ve EXPO 2017 vesilesiyle Türkiye’den çok sayıda turistin ülkemize gelmesini bekliyoruz." diye konuştu.


"Geleceğin enerjisinin tartışılacağı bir platform"

EXPO 2017'ye bütün dünyadan yoğun bir ilgi olduğunu vurgulayan Zoşibayev, "105 ülke katılımını teyit etti. G20 zirvesine katılan bütün ülkeler gelecek. En az 17 uluslararası kurumun katılacak olmasından da ayrıca gururluyuz." ifadelerini kullandı.


Fuarda iklim değişikliği ve alternatif enerjilerin tartışılacağına dikkati çeken Zoşibayev, sözlerine şöyle devam etti:


"EXPO 2017 küresel kalkınma için gerekli olan geleceğin enerjisinin tartışılacağı bir platform niteliğinde olacak. Enerji alanındaki en önemli firmalar da bu platforma iştirak edecek ve yeni teknolojiler tanıtılacak. Bu kapsamda bize gönderilen projeler arasında en ilginç olan 22 tanesini seçtik. Turizmi güçlendirmek ve Astana’ya daha çok turist çekmek için çok çalışıyoruz."


Vize konusunda kolaylık

Fuar nedeniyle Astana'ya 5 milyon ziyaretçi beklediklerini ve ülkelerin vize sorunlarıyla ilgilendiklerini belirten Zoşibayev, "Vize konusunda kolaylık sağlanması için ayrı bir çalışma yürütüyoruz. Özellikle vizeye ihtiyacı olan 54 ülke vatandaşları için gerekli işlemler 2017’de tamamlanmış olacak." şeklinde konuştu.


Expo 2017’de tanıtılacak alternatif enerji projelerinden “Glowee"nin Finans Müdürü Geoffroy de Berail ise "Denizlerde yaşayan mikroorganizmalara karıştırılan bazı maddeler sayesinde elektriğe ihtiyaç olmadan ışık üretimi sağlanıyor." ifadelerini kullandı.


Bakterilerle alternatif enerji üretimi


Astana'da gerçekleştirilecek fuarın alternatif enerjilerin gelişimine katkı sağlayacağını dile getiren Berail, "EXPO 2017'yi geçen yıl öğrendik ve enerji sektöründe projemizin tanıtımına çok katkısı olacağını düşündük. Üç ay boyunca Astana’da bulunacağımız için çok memnunuz." dedi.


Kazakistan'da 10 Haziran-10 Eylül 2017 tarihlerinde 174 hektarlık alanda gerçekleşecek Astana EXPO 2017 Uluslararası Enerji Fuarı'nda Türkiye'nin 960 metrekarelik standı, en büyük 10 ülke standı arasında yer alıyor.



AA


Geri Dön