26 / 04 / 2024

Türkiye Finans konut kredileri alanında ciddi ilerleme kaydetti

Türkiye Finans konut kredileri alanında ciddi ilerleme kaydetti

Türkiye Finans Katılım Bankası, konut gibi bireysel krediler alanında da ciddi ilerlemeler kaydetti



Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Yusuf Nacar, yılın 6 aylık döneminde bankanın aktiflerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,34 artışla 9,512 milyon liraya yükseldiğini belirterek, "Karlılığımız ise yüzde 37,13’lük artışla net 104,160 milyon lira olarak gerçekleşti" dedi.

Yusuf Nacar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Finans’ın aktiflerinin yılın ilk 6 ayında geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 9,34 artış sağladığını ve 9,512 milyon liraya yükseldiğini, kullandırdıkları kredilerde ise 2009’un 6 aylık dönemine göre yüzde 9,74’lük artış sergilediklerini ve piyasaya 7,817 milyon lira finansman desteğinde bulunduklarını kaydetti.

Nacar, "Karlılığımız ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,13’lük bir artışla net 104,160 milyon lira olarak gerçekleşti" diye konuştu.

Türkiye Finans olarak yıllardır reel sektörle iç içe olduklarını dile getiren Nacar, şunları ifade etti:

"Bu doğrultuda kendimizi KOBİ bankacılığında uzman olarak nitelendiriyoruz. Faizsiz bankacılık yapıyor olmamız nedeniyle, içinde üretim olan ve faizsiz bankacılık ilkeleriyle ters düşmeyen her sektörü fonluyoruz. Bunun yanında ticari bankacılıkta da ciddi ilerlemeler kaydettik. Türkiye’nin önde gelen pek çok firmasıyla finansal ilişkilerimiz var. Bireysel bankacılık alanı yakın zamana kadar katılım bankaları için pek de yakın değildi. Ancak son dönemde yaptığımız çalışmalarla kredi kartı ve taşıt, konut gibi bireysel krediler alanında da ciddi ilerlemeler kaydettik.

-YIL SONU HEDEFLERİ-
Yusuf Nacar, yıl sonu hedeflerine ilişkin ise 10,8 milyar lira aktif büyüklük, 8,6 milyar lira mevduat, 8,4 milyar lira kredi ve 230 milyon lira net dönem karı hedeflerinin bulunduğunu bildirdi.

Türkiye çapında 182 şube ve 3.350’yi aşkın çalışanlarıyla hizmet verdiklerini anlatan Nacar, şube açılışları için bölgelerden gelen talepleri değerlendirdiklerini, bu alandaki çalışmalarının her zaman devam edeceğini söyledi.

Nacar, "2010 yılı içinde toplam 199 kişiyi ailemize dahil ettik. Yıl sonuna kadar 71 kişiye daha istihdam sağlayarak bu yılı 3471 çalışan sayısıyla kapatmayı hedefliyoruz" dedi.

 -"FAİZSİZ" BİREYSEL EMEKLİLİK-
 Bankacılık sektöründe rekabetin her geçen gün arttığını, kar marjlarının da gittikçe düştüğünü dile getiren Nacar, şöyle devam etti:

"Bu sebeple müşterilere sunduğumuz ürün ve hizmetlerde farklılaşmaya gitmemiz gerekiyor. Bu doğrultuda katılım bankacılığı sektörüne uygun ürün ve hizmetler geliştirmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Garanti Emeklilik ile işbirliğine giderek katılım bankacılığı müşterilerine yönelik sunduğumuz faizsiz bireysel emeklilik bu doğrultuda verebileceğimiz en iyi örneklerden biri. Bu alanda henüz yeni olmamıza rağmen başarılı satış rakamları yakalayacağımıza inanıyorum. İlerleyen günlerde az önce bahsettiğim gibi yeni ürünlerimizi müşterilerimiz hizmetine sunuyor olacağız."

Kültür dünyasına yeni eserler kazandırma çalışmalarının da devam ettiğini vurgulayan Nacar, kendilerine her yıl bir eser yayınlama hedefini koyduklarını bildirdi.

Nacar, daha önce Türkiye Finans Kültür Yayınlarının ilk eseri "Sema’nın Sadası" kitabı ve "Buselikaşiran Mevlevi Ayini" albümü kültür dünyasına kazandırdıklarını, bu yıl da "Vakıf Medeniyeti ve Para Vakıfları" kitabını yayınladıklarını anımsatarak, "Elimizde pek çok proje var. Bunları değerlendirip en iyi eseri kültür dünyasına kazandırmak için çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk alanında da pek çok çalışmamız var. Türkiye Finans olarak çevre konusunda yıllardır çeşitli projeler uyguladık, uygulamaya devam ediyoruz. Tüm şube ve birimlerimizde kâğıt israfını önlemek için ciddi teknolojik yatırımlar yaptık. Türkiye’nin pek çok ilinde binlerce fidan diktik" diye konuştu.

Nacar, Anadolu’nun ücra noktalarında spor kulüplerine destekte bulunduklarını, Anadolu’da spor sevgisi olan gençleri desteklediklerini, sosyal sorumluluk çalışmalarını artırarak devam ettireceklerini söyledi.

-"PAKİSTAN’A BAĞIŞLARDAN ÜCRET ALMIYORUZ"-
Yusuf Nacar, Pakistan’daki sel felaketine de değinerek, "Bu tarz konularda doğrudan yardım yapmak yerine yardım kuruluşları ile çalışmak çok daha doğru. Bankamızla çalışan pek çok yardım kuruluşu var. Bu kuruluşlara bağışta bulunmak isteyen hiç kimseden havale, EFT ücreti almıyoruz" dedi.
AA


Geri Dön