19 / 04 / 2024

Türkiye gelişmiş ülke ama faizi Afrikalı!

Türkiye gelişmiş ülke ama faizi Afrikalı!

Emaar’ın Bölge CEO’su Balaban, gayrimenkulde yüksek faizin ‘yük’ olduğunu vurgulayarak, “Kurların fazla yükselişi sorun olabilir. Türkiye gelişmiş ülke ama Afrika ülkesi faizi söz konusu” dedi



Emaar Türkiye’nin 2.3 milyar dolarlık Çamlıca’daki Emaar Square projesine Dubai merkezli grubun otel zinciri “The Address” de eklendi. The Adress Residence’ın dünkü tanıtımında konuşan Emaar Bölge CEO’su Ozan Balaban, tüm maliyetlerinin dövizle olduğunu belirterek, kurların daha fazla yükselmesinin sorun oluşturabileceğini söyledi.


435 milyon dolarlık otel


Balaban, “Bizim kuru sabitleme gibi bir uygulamamız yok ancak yükselince konut kredi faizlerine müdahale anlamında yapılandırma yaparak daha fazla yükselmeden ödemeler alındı. Türkiye’nin gelişiminin önündeki en büyük engel bu faiz oranları, bankacılara da bunu söylüyorum. Türkiye gelişmiş bir ülke ama Afrika ülkesi faiziyle bu iş zor” dedi.

Emaar’ın 5 yıldızlı otel zinciri The Adress Hotels and Resorts, Avrupa başta olmak birçok ülkede atak peşinde. Türkiye’deki The adress Otel’de 183 otel odası, 320 rezidans dairesi var. 435 milyon dolara mal olması planlanan ve 46 kattan oluşan projenin ilk 11 katında The Adress Hotel yer alacak.

Diğer katlarda rezidans daireler bulunacak. Daire fiyatları 5.385 dolardan başlıyor.

Dubai’deki lansmanda, satışa çıkardıkları 70 daireden 54’ünü sattıklarını belirten Balaban, “Projeyi Türk müşterilerimiz için yaptık ama dünyanın her yerinden talep aldığımız da gerçek” dedi.


Kiralama sistemi var


Emaar’ın The Address markalı, mobilyalı rezidanslar için sunduğu kiralama sistemi, İstanbul’da da uygulanacak. 12. ve 29. kat arasındaki 197 mobilyalı lüks rezidans daireleri, The Address Hotel’in özel kiralama sistemine dahil edilip, mülk sahiplerinin gelir elde etmesi sağlanacak.


Antalya, İzmir, Bodrum


Balaban, Türkiye’de iki yeni yatırım için hazırlandıklarını ifade ederek, karma projelerin birinin Antalya’da olacağını dile getirdi. İstanbul projesini bu yılın sonuna yetiştirmeye çalışacaklarını kaydeden Balaban,  İzmir  ve Bodrum’a da ilgilerinin olduğunu kaydetti.



AVM’nin % 85’ini şimdiden kiraladı


Çamlıca’daki Emaar Square Alışveriş Merkezi’nin yüzde 85’inin kiralandığını vurgulayan Ozan Balaban, “İstanbul dünyanın en güzel şehri ama hak ettiği yerde değil. Hedefi şimdilik 25-30 milyon turist olmalı. Daha sonra 40 milyonu zorlamalı. Artık Türkiye, İstanbul nitelikli, lükse alışmış turist ile yatırımcının merkezi olmalı” dedi.



Duygu Erdoğan / Milliyet





Geri Dön