19 / 04 / 2024

Türkiye Hazır Beton Birliği 25'inci yaşını coşkuyla kutladı!

Türkiye Hazır Beton Birliği 25'inci yaşını coşkuyla kutladı!

Türkiye'de çeyrek asır boyunca sağlam ve kaliteli betonun simgesi haline gelen Türkiye Hazır Beton Birliği 25. yaşını coşkuyla kutladı. THBB Yönetim Kumlu Başkanı Yavuz Işık misafirlerini kokteyl alanında karşıladı...



Türkiye'de çeyrek asır boyunca sağlam ve kaliteli betonun simgesi haline gelen Türkiye Hazır Beton Birliği 25. yaşını coşkuyla kutladı. Swissotel'de düzenlenen kutlama gecesinde ev sahipliğini üstlenen THBB Yönetim Kumlu Başkanı Yavuz Işık misafirlerini kokteyl alanında karşıladı. Geceye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını temsilen Müsteşar Yardımcısı Dr. Nevzat Kavaklı da katıldı. 


Kutlama yemeğinin açılış konuşmasını yapan Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kumlu Başkanı Yavuz Işık elde edilen başarıların ve Türkiye Hazır Beton Birliği'nin geldiği noktanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek Birliğin 25 yıldır yaptığı çalışmaları özetledi; 'Türkiye Hazır Beton Birliği, üyelerinden ve değerli paydaşlarından aldığı güçle ülkemizde kaliteli betonun üretilmesi ve kullanılması için çeyrek asırdır özveriyle çalışmaktadır. Birliğimiz üyesi tüm hazır beton tesislerinde, AB standartlarına uygun üretim yapılmaktadır. 


Üyelerimiz teknik, çevre, iş sağlığı - işçi güvenliği, yasal ve etik kriterleri eksiksiz yerine getirmektedir. Üyelerimizin tesisleri, standartlara uygun üretim yapılması için KGS Kalite Güvence Sistemi tarafından sürekli denetlenmektedir. Birliğimizin uyguladığı kriterler, hazır beton sektöründe kalitenin çıtasını yükseltmiştir. 


Birliğimiz, Türkiye'de hedeflerine ulaşma yolunda ilerlerken Avrupa ve dünyada da önemli gelişmeler kaydetmiştir. THBB'nin kurulduğu yıllarda 30 tesis yılda sadece 1,5 milyon metreküp hazır beton üretiyordu. Bugün 980'den fazla tesisin üretimi 93 milyon metreküpü geçmiştir. Bugün yaklaşık 8 milyar lira ciroya sahip olan sektörümüzde 30 bin'den fazla kişi istihdam edilmektedir. Ülkemiz 2009 yılından bu yana hazır beton üretimiyle Avrupa'da bilinci sırada yer alırken, dünyada ise 2012 yılında Çin ve ABD'nin ardından üçüncü sıraya yükselmiştir. 


Birliğimiz, kaliteli beton üretimini sağlamak için 2007 yılında akredite ve ömek bir Yapı Malzemeleri Laboratuvan kurmuştur. 

Laboratuvarımızda, tüm beton, çimento, agrega, su, uçucu kül ve kimyasal katkı deneyleri yapılmakta ve kalibrasyon hizmetleri verilmektedir. Laboratu varı m ız başta THBB üyeleri olmak üzere, tüm hazır beton ve inşaat sektörüne hizmet vermektedir. 


Anayurt Gazetesi 


Geri Dön