28 / 03 / 2024

Türkiye ile Suudi Arabistan ticaret merkezleri kuracak!

Türkiye ile Suudi Arabistan ticaret merkezleri kuracak!

Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında ticaret merkezlerinin kurulması planlanıyor. Kurulacak ticaret merkezleri, serbest bölgelerden farklı bir yapıya sahip olacak.



Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi  kapsamında ticaret merkezlerinin kurulması planlanıyor. Kurulacak ticaret merkezleri, serbest bölgelerden farklı bir yapıya sahip olacak. İki ülkenin  ürünleri, söz konusu ticaret merkezlerinde bazı vergi avantajlarıyla satışa sunulacak


Çeşitli resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Suudi  Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz Al Suud'un heyetinde Ticaret ve Sanayi  Bakanı Tevfik bin Fevzan er-Rebia da yer aldı.


Konuk Bakan er-Rebia, Türkiye ziyareti kapsamında Gümrük ve Ticaret  Bakanı Bülent Tüfenkci ile görüştü. Görüşmede iki ülke arasındaki ticari ve  ekonomik ilişkilerle iş birliği olanakları ele alındı.


Bakan Tüfenkci, Suudi Arabistan ile Türkiye arasında ticaret  merkezlerinin kurulması önerisinde bulunurken, böylece iki ülke arasındaki  ticaret hacminin artırılabileceğine işaret etti.


Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Bakan er-Rebia, söz  konusu öneriyi olumlu karşıladıklarını söyledi.


Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ticareti geliştirmeye yönelik  her türlü girişimle ilgileneceklerini belirten er-Rebia, ticaret merkezleri  kurulmasının kendileri için son derece önemli olduğunu ifade etti.


Özellikle kaliteli ticareti tesis etmeyi, sahte ve taklit eşyanın  satışıyla mücadeleyi, iki ülke arasındaki ticaretin mümkün olduğu kadar  kolaylaştırılmasını önemsediklerini vurgulayan er-Rebia, "Bu çerçevede ticaret  merkezlerinin açılması gerçekten ticaretin geliştirilmesi ve teşvik edilmesi  açısından iyi bir fırsat, iyi potansiyel teşkil edebilir." dedi.


Bakan er-Rebia, ticaret merkezlerine ilişkin detaylı bir analizle bu  konuya yönelik çalışmaların yapabileceğini bildirdi.


ÜÇÜNCÜ ÜLKELERE DE SATIŞ YAPILABİLECEK


Edinilen bilgiye göre, kurulması planlanan ticaret merkezleri, serbest  bölgelerden farklı bir yapıya sahip olacak. İki ülkenin ürünleri, söz konusu  ticaret merkezlerinde bazı vergisel avantajlarla satışa sunulacak.


Uzun vadede ise iki ülkenin ürünleri, ticaret merkezleri aracılığıyla Türkiye üzerinden Avrupa'ya, Suudi Arabistan üzerinden de Ortadoğu ülkelerine  satılabilecek.


Söz konusu merkezlere yönelik teknik çalışmanın iki ülke  yetkililerince önümüzdeki günlerde başlatılması bekleniyor.


 

AA


Geri Dön