26 / 04 / 2024

Türkiye İMSAD çevre sertifikasyon adına 2 protokol imzaladı!

Türkiye İMSAD çevre sertifikasyon adına 2 protokol imzaladı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), çevre sertifikasyonları konusunda dünyanın lider kuruluşları olan UL Verification Services Inc. ve IBU ile iki ayrı stratejik işbirliği protokolü imzaladı.



Bu işbirlikleri çerçevesinde Türkiye İMSAD, IBU ile "Çevresel Ürün Deklarasyonları (EPD)" konusunda, UL Environment ile de "Ürün Etiketleme ve Belgelendirme" konularında çalışmalar yapacak. İşbirliğinin ikinci adımında ise Türkiye İMSAD'm, UL Environment ve IBU'nun Türkiye'de yetkili program operatörü olması hedefleniyor. 

İmza töreninde konuşan Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, inşaat malzemesi sanayinde sürdürülebilirliği, yaşam kalitesi olarak gördüklerini ve bu işbirliğiyle sektörü geleceğe taşıyacak önemli bir misyon daha üstlendiklerini söyledi. Hinginar, "Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sürdürülebilir malzemelerin kullanımına ve belgelenmesine talep artmaktadır. Sektörün çatı örgütü olarak, ülkemizde ihtiyacın karşılaması ve pazarın düzenlemesi için bu alandadahizmet vermeyi görevbiliyoruz.İnanıyoruz ki, gerçekleştirdiğimiz bu işbirlikleri firmalarımıza rekabet üstünlüğü kazandıracak ve ülkemizin ihracattaki başarısını destekleyecektir" dedi. 



UL Verification Services Inc. İş Geliştirme Bölge Müdürü Ali Zain Assi de ürün güvenliğinin sadece kullanımdan doğacak tehlikeleri değil, ürünün yaşam döngüsü boyunca çevresel, insan sağlığı ve sosyal refahına etkilerini de kapsadığını söyledi. Assi, 98 ülkede, 64 yetkili laboratuvar ile firmaların yeşil bina, yönetmelik ve tedarik politikalarına ilişkin gereksinimlerini karşıladıklarını kaydetti. 



Dünya


Geri Dön