25 / 04 / 2024

Türkiye İstatistik Kurumu Hizmet Binasında yıkım çalışması başladı!

Türkiye İstatistik Kurumu Hizmet Binasında yıkım çalışması başladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) hizmet binasında yıkım başladı. TÜİK'e yıllardır ev sahipliği yapan Eskişehir yolundaki binanın yerine yeni ve daha modern bir bina inşa edilecek...



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) hizmet binasında yıkım başladı. TÜİK'e yıllardır ev sahipliği yapan Eskişehir yolundaki binanın yerine yeni ve daha modern bir bina inşa edilecek.



Her ayın 3'ünde enflasyon rakamları açıklanırken gözlerin üzerine çevrildiği, yayınladığı düzenli istatistiki verilerle bir çok toplumsal çalışmaya yön veren TÜİK, uzun yıllardır kullandığı binayı yeniliyor. TÜİK hizmet binası, yenileme çalışmaları kapsamında yıkılıyor. Yıkım çalışmaları dün başladı. 


Yıkılan binanın yerine daha modern bir bina inşa edilecek. Yeni yapılacak binanın 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Yıkım çalışmaları başlayan binada bulunan personel, Çankaya ve Dikmen'deki TÜİK ek binalarına geçici olarak gönderildi. 



ANA BİNA DA YIKILACAK 


TÜİK Kampüsü'nde bulunan binaların belirli periyotlarla 5 yıkılacağı ve yerlerine yenisinin yapılacağı öğrenildi. Yıkımı başlayan binanın yerine yapılacak bina tamamlandıktan sonra kampüs içindeki ana binada bulunan personel, yeni tamamlanan binaya transfer edilecek. Ardından ise ana binaya kazma vurulacak. 


CANLI YAYIN YAPILAMAYACAK 


Öte yandan TÜlK'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kurum binamızın yenilenmesi için başlatılan inşaat çalışmaları sebebiyle hem iç mekanlarımızda hem de bahçemizde önemli kısıtlamalar oluşmuş durumdadır. 


Her ay TÜFE ve Yİ-ÜFE sonuçları nedeniyle yapılan canlı yayınlarla ilgili Kurumumuz tarafından verilen hizmet, inşaat çalışmaları sebebiyle bundan sonraki dönemlerde verilemeyecektir. İlgili istatistiklere ise kurumumuzun internet sayfasından erişilebilecektir." 



Habertürk Ankara 


Geri Dön