29 / 03 / 2024

Türkiye - İsveç Ortak Komite 1. toplantısı gerçekleştirildi!

Türkiye - İsveç Ortak Komite 1. toplantısı gerçekleştirildi!

İsveç ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan “Çevre Teknolojileri Alanında Ticaret, Yatırım ve İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı" kapsamında iki ülke tarafından oluşturulan Ortak Komite'nin 1. Toplantısı yapıldı.




11 Mart 2013 tarihinde, İsveç Krallığı Hükümeti İle Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından karşılıklı olarak imzalanan “Çevre Teknolojileri Alanında Ticaret, Yatırım ve İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı"  kapsamında iki ülke tarafından oluşturulan "Ortak Komite"nin 1. Toplantısı 28 Ocak 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.


İsveç Krallığı Büyükelçisi Lars Wahlund’un katılım sağladığı toplantı, Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ecel ve İsveç Krallığı Çevre Büyükelçisi Jan Olsson’un eş başkanlığında yürütüldü.


Toplantıda, ticaret, yatırımlar ve sürdürülebilir kalkınmanı geliştirilmesini teminen çevre teknolojileri alanında iki ülke arasında işbirliğinin artırılması arzusuyla yapılan anlaşmanın, Avrupa Birliği müktesebatına uyum sağlanması, sürdürülebilir enerji sistemlerinin geliştirilmesi ve çevrenin daha fazla korunması alanlarında önemli katkılar sağlayacağı hususu karşılıklı olarak ifade edildi.


İsveç Krallığı Hükümeti, İsveç Büyükelçiliği, Ülkemiz adına Dış İşleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yanı sıra bakanlığın farklı birimlerinin temsilcilerinin katılım sağladığı toplantıda her iki ülkenin öncelikli alanları, yatırımları ve işbirliği önerileri değerlendirildi.


Gelecek işbirliği çalışmalarına yönelik başarılı bir zemin oluşturan toplantıda, Ortak Komite’nin çalışma yöntemleri ve işbirliği alanları konusunda önemli kararlar alındı.



Geri Dön