24 / 04 / 2024

Türkiye, MIPIM Fuarı'nda gövde gösterisi yaptı!

Türkiye, MIPIM Fuarı'nda gövde gösterisi yaptı!

MIPIM fuarının onur konuğu üç ülkesinden biri olan Türkiye, Cannes'da gövde gösterisi yaptı. 20 Seda kuruluşun yer aldığı fuarda Türk gayrimenkul projelerine yabancı yatırımcıların ilgisi büyük oldu...



MIPIM fuarının onur konuğu üç ülkesinden biri olan Türkiye, Cannes'da gövde gösterisi yaptı. 20 Seda kuruluşun yer aldığı fuarda Türk gayrimenkul projelerine yabancı yatırımcıların ilgisi büyük oldu.



Fransa'nın Cannes kentindeki uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM'in Rusya ve Brezilya'yla birlikte onur konuğu olan Türkiye, adeta gövde gösterisi yaptı. 25'incisi düzenlenen fuara Türkiye'den 20 kuruluş katıldı. Türk gayrimenkul projelerinin tanıtıldığı stantlara yabancı yatırımcıların ilgisi dikkat çekti. Gayrimenkul alanında faaliyet gösteren katılımcılar, sektörün dünya çapında başarılarını artırması için önemli mesajlar verdi. Türkiye'deki gayrimenkul potansiyelinin tanıtılması için hükümet, STK'lar ve özel sektörün birlikte hareket etmesinin altını çizen sektör oyuncuları, "Türkiye'de inşaat sektörü takipçi değil öncü konumda ancak tanıtım noktasında eksiklerimiz var. Hükümetin de desteğiyle bu tip fuarlarda ön plana çıkıp, ülkemizdeki potansiyeli anlatabiliriz" dedi. Diğer onur ülkeleri Rusya ve Brezilya'nın devlet desteğiyle fuarda mesaj verdiğine dikkat çeken sektör temsilcileri, "Oysa burada mega projeleri, kentsel dönüşümü, İstanbul'u anlatmalıydık" değerlendirmesini yaptı. 


40 MİLYAR $'LIK POTANSİYEL 

Türk inşaat şirketleri, kurdaki artışı tıpkı fırsata dönüştürmek gerektiğini vurguladı. İstanbul Capital'in CEO'su Bahadır Teker, "Yüksek seyreden kur, yabancılara konut satışında bir fırsat olabilir. 30-40 milyar dolarlık yabancı alımının önü açılabilir" dedi. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön