26 / 04 / 2024

Türkiye Müteahhitler Birliği inşaat sektörü analiz raporu yayınlandı!

Türkiye Müteahhitler Birliği inşaat sektörü analiz raporu yayınlandı!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından hazırlanan Dünya - Türkiye - İnşaat Sektörü Analiz Raporu, dünya ve de Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirme ve de öngörüleri ile yayınlandı.



Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından hazırlanan Dünya - Türkiye - İnşaat Sektörü Analiz Raporu, dünya ve Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirme ve öngörülerin yanı sıra, inşaat sektörü büyümesini ve yurtdışı müteahhitlik hizmetleri pazarlarındaki gelişmeleri mercek altına alıyor.

 

Siyaset penceresinden bakıldığında, dünyanın ciddi bir düzensizlik döneminden geçtiğini belirten rapor; ekonomi ve çevre kaynaklı sorunlara hızla büyüyen güvenlik tehditlerinin eklendiğini, piyasalardaki dalgalanmanın sürdüğünü ortaya koyuyor. Küresel ölçekte büyümenin yavaş seyrettiğine, işsizliğin pek çok ülkede önemli bir sorun olarak varlığını sürdürdüğüne, dünya ticaretinin daralmakta ve doğal kaynaklar üzerindeki hegemonya mücadelesinin sertleşmekte olduğuna işaret ediliyor.

 

Raporda, Türkiye'de yılın ikinci çeyreğine ilişkin rakamların büyüme, enflasyon, işsizlik ve dış ticaret boyutlarıyla risk taşıyan bir makroekonomik görünüme işaret etmekle birlikte, yaşanan iç ve dış şoklar dikkate alındığında yine de çok önemli kayıpların yaşanmadığı belirtiliyor.

 

Yurtdışı müteahhitlik hizmetleri için çok önemli pazarlar olan Irak, Libya ve Rusya'daki gelişmeler ise, ufuktaki riskler itibariyle sadece ekonomiyi değil, inşaat taahhüt sektörünü de çok yakından ilgilendiriyor.


Raporun tamamı için tıklayın



Geri Dön