19 / 04 / 2024

Türkiye müteahhitlik sektörü Rusya'dan yıllık 15 milyar dolar kazanacak!

Türkiye müteahhitlik sektörü Rusya'dan yıllık 15 milyar dolar kazanacak!

İhracatta artış serisini 5 aya çıkaran Ege İhracatçı Birlikleri’nin başkanı Ünlütürk, Rusya ve İsrail hamlelerinin ekonomiye katkı sağlayacağını söyledi.



Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), haziran ayında 1 milyar 14 milyon 270 bin 528 dolar ihracat gerçekleştirdi. EİB, 2015 yılı haziran ayında ise 883 milyon 770 bin 873 dolar ihracat yapmıştı. Haziran ayında yüzde 15 artış sağlayan Ege İhracatçı Birlikleri, 20 ay sonra 1 milyar dolar barajını aşmanın mutluluğunu yaşıyor. EİB; şubat, mart, nisan ve mayıs aylarından sonra haziran ayında da ihracatını artırarak, seriyi 5 aya taşıdı. 5 aydır, Türkiye ortalamasının üzerinde ihracatlarının arttığını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, 20 ay aranın ardından haziran ayında 1 milyar dolar barajını geçtiklerini ancak İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı nedeniyle kırdıkları rekorun mutluluğunu yaşayamadıklarını kaydetti.


15 MİLYAR DOLAR

Türkiye'nin yakın zamanda İsrail ve Rusya ile sorunlarını giderme yolunda önemli adımlar attığını hatırlatan Ünlütürk, "Rusya ile tekrar eski günlere dönmemizi sağlayacak hamle Türkiye'ye ihracat, müteahhitlik ve turizm sektörleri başta olmak üzere yıllık 15 milyar dolar kazanım sağlayacak. İsrail ile normalleşme süreci de hem ihracat hem de turizm sektörlerimize pozitif katkı sağlayacak. Türkiye'yi güzel günler bekliyor" diye konuştu.



Sabah


Geri Dön