17 / 04 / 2024

Türkiye Pakistan'da 4 bin konutluk yerleşim yeri inşa edecek!

Türkiye Pakistan'da 4 bin konutluk yerleşim yeri inşa edecek!

"Türkiye-Pakistan Gönül Köprüsü Platformu" Pakistan´da 4 bin konutluk yerleşim yeri inşa edecek



"Türkiye-Pakistan Gönül Köprüsü Platformu" adı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Pakistan´da, içinde okul, sağlık ocağı ve cami gibi sosyal alanların da bulunduğu 4 bin konutluk yerleşim yeri inşa edecek.
        
Platform Genel Sekreteri Osman Aslan,  Ankara  Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi´nde düzenlediği basın toplantısında, sel felaketinin Pakistan´da derin yaralar açtığını belirterek, dost ve kardeş Pakistan´a yardım için bir grup sivil toplum kuruluşunun (STK) bir araya geldiğini söyledi.
        
Bölgenin en önemli ihtiyacının konut sorunu olduğunu belirlediklerini anlatan Aslan, Pakistan´ın Ankara  Büyükelçiliği ile Türkiye Dostluk ve Kültür Derneğinin belirleyeceği bir yere, içinde okul, sağlık ocağı ve cami gibi sosyal alanların da bulunduğu 4 bin konutluk yerleşim yeri yapmaya karar verdiklerini açıkladı.
        
Pakistan´ın durumunun kısa vadede düzelemeyeceğini, uzun soluklu bir yürüyüşe çıktıklarının farkında olduklarını vurgulayan Aslan, "Mevcut yaraların kapatılması için 10 yıllık bir süreye ihtiyaç var. Sürekli bir sistem oluşturmaya karar verdik. Az ancak istikrarlı bir yardım yapacağız" diye konuştu.
        
Platformun ayni yardımları da kabul ederek bölgeye ulaştıracağını dile getiren Aslan, konut inşaatlarının ise Pakistan hükümetinin yer tespitinin hemen ardından başlayacağını kaydetti.
        
Aslan, platform başkanı olarak, Türkiye Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Eşbaşkanlığı ile Türkiye Pakistan Kültür ve Dostluk Derneği Başkanlığı görevlerini yürüten Ankara Milletvekili Burhan Kayatürk´ü seçtiklerini söyledi.
        
Kayatürk de Pakistan halkının, 2005´ten beri yaşadığı iki deprem ve siyasi istikrarsızlıklar nedeniyle yorulup yıprandığını, sel felaketiyle durumun vahim boyutlara ulaştığını söyledi.
        
Bugünün Pakistan´ını kuran Hint Müslümanlarının Osmanlı´dan beri tüm uluslararası organizasyonlarda Türkiye´nin yanında olduğunu vurgulayan Kayatürk, "Şimdi onlar bizim yardımımızı bekliyor" dedi.
        
Pakistan halkının, Kurtuluş Savaşı sırasında gönderdiği yardımların, İş Bankası´nın kuruluşunda kullanıldığını belirten Kayatürk, "Çağrımız üzerine İş Bankası 1 milyon dolar yardım yaptı. Ancak ben karlarının iyi olduğunu ve bu miktarın üzerine rahatlıkla çıkabileceklerini biliyorum" şeklinde konuştu.
        
-HESAP NUMARALARI-
         Türkiye Pakistan Gönül Köprüsü Platformunun yardım için açtığı hesap
 numaraları şöyle:
         "Kuveyt Türk tüm şubeleri TL  :  6705302-1
         Dolar  :  6705302-101
         Avro  :  6705302-102
         Halkbank Necatibey Şubesi TL   :  16000120
         İş Bankası Yenişehir Şubesi TL :  4218 5803627
         Ziraat Bankası Bulvar Şubesi TL:  54783249-5001"
AA

Geri Dön