29 / 03 / 2024

Türkiye Pavyonu en çok ziyaret edilen ilk 5 yapı arasında!

Türkiye Pavyonu en çok ziyaret edilen ilk 5 yapı arasında!

Shanghai EXPO'da Türkiye Pavyonu, en çok ziyaret edilen ilk 5 yapı arasında yer alıyor



Türkiye Pavyonu'nu; "Yüzyılın tanıtım fırsatı" olarak betimlenen Shanghai EXPO 2010'da, toplam 248 katılımcının arasından "en çok ziyaret edilen" ilk 5 ülke arasına girdi. Shanghai EXPO'nun cazibe merkezi haline gelen ve girişinde uzun kuyruklar oluşan Türkiye Pavyonu, ziyaret eden TBMM İçişleri Komisyonu heyeti üyelerini de hayran bıraktı. Heyet Başkanı Tekirdağ Milletvekili Tevfik Ziyaeddin Akbulut, Türkiye Pavyonu'nda adeta insanlığın tarihinin yer almasının çok etkileyici olduğunu kaydetti.

Şanghay'da düzenlenen EXPO 2010 Dünya Fuarı'nda ilgi odağı olan Türkiye Pavyonu, sadece yabancı  konukların değil, Türkiye'den gelen ziyaretçilerin de hayranlığını kazanıyor. Pavyon binasını ziyaret eden TBMM İçişleri Komisyonu üyeleri de Pavyon'un etkileyiciliğe karşısında adeta büyülendi.

"360 Derece İstanbul filmi, tanıtım için kullanılmalı"

Çin Halk Cumhuriyeti'nin davetlisi olarak Çin'de bulunan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Tekirdağ Milletvekili Tevfik Ziyaeddin Akbulut ve beraberindeki heyet, Shanghai EXPO 2010 Türkiye Pavyonu'nu, Pavyon Yüksek Komiseri Büyükelçi Sencar Özsoy eşliğinde ziyaret etti. Ziyarete katılan Komisyon üyesi milletvekilleri Abdülhadi Kahya, Ali Küçükaydın, Bekir Aksoy, Ali Temür ve Recep Koral ile birlikte, heyet başkanı Tevfik Ziyaeddin Akbulut'un eşi Adeviye Akbulut ve Recep Koral'ın eşi Hatice İlham Koral, Büyükelçi Özsoy'dan Pavyon binasıyla ilgili geniş bilgi aldı. Heyet üyeleri,  360 Derece İstanbul filmi başta olmak üzere, Pavyon'un tüm bölümlerinden çok etkilendiklerini belirterek, hayranlıklarını gizlemediler. Komisyon Başkanı Akbulut, İstanbul'dan görüntülerin 360 derecelik çekimlerle ziyaretçilere sunulduğu filmin, Türkiye'nin tanıtımı için büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Akbulut, filmin, bu amaç doğrultusunda mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. 

"Şehir ve yaşam bizi yansıtıyor"

Ziyaretin sonunda, Türkiye Pavyonu ziyaretçi defterini imzalayan Komisyon Başkanı Akbulut, Türk Pavyonu'nun çok etkileyici olarak düzenlendiğini vurgularken, "İnsanlığın tarihini burada bulmak ve gelişmeleri yaşamak çok etkileyici. Şehir ve yaşam teması, tam da bizim ülkemize, Anadolumuza çok yakışan ve gerçek tarihimizi yansıtması açısından çok isabetli bir konu" ifadelerini kullandı. Akbulut ve heyet üyeleri, Türkiye Pavyonu'ndaki başarılı çalışmalarından ötürü Büyükelçi Sencar Özsoy ve ekibine teşekkür ve takdirlerini ilettiler. 

Türkiye Pavyonu ilk beşte

Öte yandan, Shanghai EXPO 2010 ile ilgili istatistikler açıklandıkça, Türkiye Pavyonu'nun başarısı da ortaya çıkmaya devam ediyor. Fuar'ın Avrupa bölgesinde yer alan Türkiye Pavyonu, Avrupa ve Amerika bölgelerinin dâhil edildiği değerlendirmede en çok ziyaretçi çeken 5'inci ülke binası konumunda bulunuyor. 


Geri Dön