20 / 04 / 2024

Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü'nde yangın çıktı!

Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü'nde yangın çıktı!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü çatısında çıkan yangın söndürüldü, İtfaiye ekipleri soğutma çalışmalarını sürdürüyor




     Mithatpaşa Caddesi'ndeki Genel Müdürlük binasının çatı katında saat 13.45 sıralarında başlayan yangın, 4 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. 

     Yemekhane bacalarında başlayan yangına ilk müdahale yemekhane personelince yapıldı. Alevlerin büyümesi üzerine bina içerisinde anons yapılarak çalışanların tahliyesi sağlandı. 

     Yangına müdahale eden 15 itfaiye ekibi yaklaşık 100 personelle çalıştı.  Ankara  Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Bakanlığı bünyesindeki Kurtuluş, Esat, Batıkent ve Keçiören itfaiye ekipleri de söndürme çalışmalarına katıldı. Çankaya, Altındağ ve Büyükşehir Belediyesinin tankerleri de söndürme çalışmalarına su takviyesi ile katkıda bulundu. 

     

     -Yangın söndürmede Türkiye'deki en uzun platform kullanıldı- 

     

     Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin binanın dört yanından merpenlerle yaptıkları müdahalede 90 metrelik yangın söndürme platformu kullanıldı. Bu platformun Türkiye'deki en uzun platform olduğu ve ilk kez bir yangın söndürmede kullanıldığı belirtildi. 

     Çatıda kullanılan izolasyon malzemesi nedeniyle yangını söndürmekte zorlanan itfaiye ekipleri, binanın içerisinden de müdahalede bulundu. 

     İtfaiye ekipleri çatıdaki söndürme çalışmaları sırasında elektrikli testerelerle bakır çatı kaplamasını keserek, izolasyon malzemesine özel solüsyonlarla müdahale etti. 

     İtfaiye ekiplerinin çalışmalarında İskitler Endüstri Meslek Lisesi İtfaiyecilik Bölümü öğrencileri de gözlemci olarak yer aldı. 

     CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de yangın yerine gelerek itfaiye yetkililerinden bilgi aldı. 

     Yangın nedeniyle Mithatpaşa Caddesi, Sağlık Sokak, Süleyman Sırrı Sokak ve Bayındır Sokak trafiğe kapatıldı. 

AA


Geri Dön