23 / 04 / 2024

Türkiye Somali'de yeni bir hastane açacak!

Türkiye Somali'de yeni bir hastane açacak!

Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında Türkiye'de önemli çalışmaların yapıldığını söyleyen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, yurtdışına da yardım elinin uzatıldığına dikkat çekti. Kafkas, nisan ayında Somali'de yeni bir hastane açılacağını söyledi...




Yurt dışına yardım elini uzatan Türkiye, kısa süre önce hizmete giren Sudan'daki hastanenin ardından nisan ayında Somali'de yeni bir hastane daha açacak.


Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında Türkiye'de önemli çalışmaların yapıldığını söyleyen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, bir taraftan kamu-özel sektör ortaklığı modeli ile şehir hastaneleri kurulduğunu, diğer taraftan da Sağlık Bakanlığı ve TOKİ'nin yatırımlarıyla hastaneler inşa edildiğini açıkladı.

 

Yurt genelinde devam eden 324 hastane inşaatının bulunduğunu, 46 hastanenin de projesinin hazırlandığını belirten Kafkas, “Türkiye'nin önümüzdeki 3 yıl içinde sağlık altyapısı problemi kalmayacak" dedi. 

 

Somali’de hastane açılacak

 

Sağlık alanındaki vizyonun Türkiye ile sınırlı olmadığını vurgulayan Kafkas, yurt dışındaki çeşitli bölgelerde de hastaneler yaptıklarını ya da gelişmesine yardımcı olduklarını dile getirdi. 

 

Kafkas, şunları söyledi: "Kısa süre önce Sudan'da bir hastane açtık, nisan ayında yine Somali'de açacağız. Afganistan'daki hastanemiz bitti, Lübnan'daki bitti. Yani nerede bir mazlum insan varsa biz oraya el oluyoruz. Yurt dışında uyguladığımız eğitim ve araştırma modelinde hastaneyi yapıyor, beş yıl ortak işleterek oradakilere tabiri caizse balık tutmayı öğretiyoruz. Bu beş yıl içinde tüm uygulamaları kavramalarını sağlayıp oradan kendimiz çekiliyoruz. Süreç bu şekilde devam ediyor. İnanıyorum ki Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye, üçüncü bin yılın başında, sağlıkta yakaladığı bu vizyonu yeni şehir hastanelerimizde, yeni konseptiyle dünya standartlarını öteye taşıyacak."



Toki Haber


Geri Dön