20 / 04 / 2024

Türkiye, Suriye'den yeni göç dalgasına hazırlanıyor!

Türkiye, Suriye'den yeni göç dalgasına hazırlanıyor!

Suriye tarafında yoğun bombardıman altında tutulan Hama'daki Gab bölgesinde yaşayan sivillerin Türkiye'ye doğru yeni bir göç dalgası başlatabileceği ifade ediliyor. Dışişleri, 'tedbir alıyoruz' açıklamasını yaptı.



Suriye ordusu, Rusya'nın hava operasyonlarının desteğinde Hama'daki Gab bölgesinde muhalif gruplara yönelik başlattığı kara harekatının kapsamını genişletti.


Yoğun bombardıman altında tutulan bölgedeki sivillerin Türkiye'ye doğru yeni bir göç dalgası başlatabileceği ifade ediliyor.  Ankara  da bu ihtimale karşı hazırlık yapıyor. Sınıra Suriyeli akın konusundaki kaygı dün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç tarafından dile getirildi. Operasyonların halkta tedirginliğe yol açtığını belirten Bilgiç, “Reyhanlı'nın tam karşısındaki Atme kampına çok sayıda insanın son günlerde bu hava operasyonları nedeniyle geldiğini biliyoruz. Gerekli tedbirleri alıyoruz.” dedi.


Rusya'nın operasyonlarıyla dengelerin değiştiği Suriye'de Esed güçlerinin baskı altındaki muhalif gruplar IŞİD karşısında da zor durumda. IŞİD, Moskova'nın örgütü hedef aldığını söylediği hava saldırılarına rağmen dün Halep yakınlarında iki köyü ele geçirdi.


Zaman




Geri Dön