28 / 03 / 2024

Türkiye Ticaret Merkezi Kaşgar ve Hotan'da yeni iş merkezleri açacak!

Türkiye Ticaret Merkezi Kaşgar ve Hotan'da yeni iş merkezleri açacak!

Doğu Türkistan'ın başkenti Urumçi 'de faaliyet gösteren Türkiye Ticaret Merkezi, Türk ürünlerine olan ilgi nedeniyle Kaşgar ve Hotan kentlerinde de yeni iş merkezleri açmayı planlıyor...




Doğu Türkistan'ın başkenti Urumçi'de faaliyet gösteren Türkiye Ticaret Merkezi, Türk ürünlerine olan ilgi nedeniyle Kaşgar ve Hotan kentlerinde de yeni iş merkezleri açacak.


Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin merkezi Urumçi'de hizmet veren Türkiye Erdaoqiao Ticaret Merkezi, Uygurlar başta olmak üzere Çin vatandaşlarına Türk ürünleri satıyor. Sadece Türkiye'den ithal edilen ürünlere ulaşılan merkeze Uygur Türkleri büyük ilgi gösteriyor.


Urumçi'nin en eski ve en turistik bölgesi olarak bilinen Büyük Pazar'ın hemen yanında yer alan Türkiye Ticaret Merkezi, 2012 yılının Eylül ayında hizmete girdi.


Türkiye Erdaoqiao Ticaret Merkezi'nde Türkiye'den gelen gıda, tekstil ve hediyelik eşya gibi çok çeşitli ürünler satılıyor. Merkez, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın geçen yıl yaptığı ziyaretle resmen hizmete girdi.

Merkezde Uygurların yanı sıra, Türkiye'den gelen girişimcilerin dükkânları bulunuyor. Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'nin ardından, bölgedeki Kaşgar ve Hotan kentlerinde de yakın tarihte yeni iş merkezleri açılacağı belirtiliyor.


"YATIRIMCILAR İÇİN YENİ BİR PAZAR"

Türkiye Erdaoqiao Ticaret Merkezi Genel Müdürü Gökhan Şişman, amaçlarının Türk ürünlerini tanıtmak ve ülke ekonomisine katkı yapmak olduğunu söyledi.

Merkez hakkında bilgi veren Şişman, şöyle konuştu: "7 bin metrekarelik alışveriş merkezinde, bünyemizde 106 mağaza bulunmaktadır. Geçen dönemde ülkemizden 25 milyon dolarlık Türk ürünü ithal etmiş bulunmaktayız. Bunun yanında, 4 milyon dolar civarında gayrimenkul satışı ile yine bu bölgeye 6 milyon dolarlık Türk gıda ürünleri ithalatı gerçekleştirdik."


Bölgenin Türkiye'den gıda ve tekstil firmaları için yeni bir pazar niteliği taşıdığına dikkat çeken Şişman, Sincan'ın yeni gelişmekte ve yatırıma muhtaç bir bölge olduğunu dile getirdi.


YILLIK HEDEF 100 MİLYON DOLAR

Şişman, Kaşgar ve Hotan'da açılacak ticaret merkezleriyle birlikte, yılda 100 milyon dolarlık ithalat hedefi koyduklarını ifade etti. Şişman, Türkiye'den firmaları bölgeye gelmeleri konusunda ikna etmekte zorlandıklarını belirterek "Çin'e çorap, iç çamaşırı, bisküvi yahut meyve suyu satabileceklerine inanmıyorlar" diye konuştu.

İç giyimden ev tekstiline kadar farklı sektörlerde Türk ürünlerine büyük bir rağbet olduğunu vurgulayan Şişman, Türk yatırımcıları Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne yatırıma davet ettiklerini söyledi.

Şişman, son olarak Çin'de özellikle süt ve süt ürünlerindeki hijyen problemleri nedeniyle helal gıdaya yöneliş olduğunu belirterek, Türk yatırımcıları bu alan özelinde de bölgeye beklediklerini sözlerine ekledi.


Star


Geri Dön