25 / 04 / 2024

Türkiye Ticaret Merkezi Tahran'da açıldı!

Türkiye Ticaret Merkezi Tahran'da açıldı!

Dünyada açılacak 20 merkezden biri olan Türkiye Ticaret Merkezi'nin (TTM) açılışı gerçekleşti. Tahran'da bulunan merkezin açılışına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci katıldı.



Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci İran'a yaptığı ziyarette İran Sanayi ve Maden Bakanı Muhammed Rıza Nimetzade ve İran İletişim Bakanı Mahmud Vaizi ile bir araya geldi. Zeybekci tarafından dünyada açılacak 20 merkezden biri olan ve Tahran'da bulunan Türkiye Ticaret Merkezi'nin (TTM) açılışı gerçekleşti.


Görüşmelerde 3 yıl önce imzalanan 125 ürünün olduğu tercihli ticaret anlaşmasına daha çok ürünün dahil edilmesi için görüşmeler paylaşıldı. 


 Zeybekci, "İki ülke ticareti arasında hiçbir engelin olmasını istemiyoruz. Hedefimiz 50 milyar dolarlık bir ticarete ulaşmak. 3. ülkelerle de ticaret yapmak istiyoruz. Kısa sürede Serbest Ticaret Anlaşması (STA) sürecine ulaşmak istiyoruz" şeklinde konuştu.


26. Karma Ekonomik Komisyonu toplantısının ekimde Tahran'da düzenlenmesi konusunda karar aldıklarını açıklayan Bakan Vaizi, "Türkiye Merkez Bankası Başkanı İran'a gelecek. Sorunları sınırda ve yerinde çözmeye karar verdik. Sağlık Bakanlığı ile sağlık ve ilaç ürünleri konusunda Tahran'da bir araya gelme kararı aldık" ifadelerini kullandı.



Sabah


Geri Dön