19 / 04 / 2024

Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü raporu yayınlandı!

Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü raporu yayınlandı!

Ticari gayrimenkul üzerine danışmanlık hizmetleri veren JLL Türkiye, perakende, ofis, lojistik ve otel sektörlerindeki gayrimenkul pazarını değerlendirdiği ‘Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü’ raporunu yayınladı.



Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü raporu yayınlandı!Ticari gayrimenkul üzerine danışmanlık hizmetleri veren JLL Türkiye, perakende, ofis, lojistik ve otel sektörlerindeki gayrimenkul pazarını değerlendirdiği ‘Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü’ raporunu yayınladı.


 Raporda, ülkedeki siyasi belirsizliğin olumsuz etkilerine rağmen Türkiye pazarına girmek isteyen uluslararası markaların ilgisinin yılın ilk yarısında güçlü bir şekilde devam ettiği ve yatırım faaliyetlerinde herhangi bir yavaşlama görülmediği vurgulandı.

Rapora ilişkin bilgi veren JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, siyasi gündemde yaşanan hareketliliğin ekonomi üzerindeki etkisine dikkat çekti. Alkaş, “Ancak siyasi belirsizliğin yatırım pazarını ve genel ekonomiyi geçmişte olduğu kadar etkilemediği de görülüyor. Kapsamlı raporumuz, devam eden işlemlere ilişkin herhangi bir aksama olmadığını ve yatırımcıların özellikle siyasi duruma ilişkin endişelerinin bulunmadığını gösteriyor” dedi. 


AVM yatırımları tam gaz

JLL Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi’nin önceki iki araştırmasında en çok gelişme kaydeden ülkelerden birinin Türkiye olduğuna dikkat çeken Alkaş, “Türkiye, 2014 yılında yayınlanan sekizinci araştırmada ne yazık ki düşüş kaydetti. Gayrimenkul sektöründe şeffaflık kavramını güçlendirecek somut adımların atılması, yatırım ivmesini korumak adına zorunluluk haline geldi” dedi. 

Perakende pazarının normale döneceğinin ifade edildiği raporda, 2015-2018 döneminde AVM projelerinin devam etmesi ve 2018 sonunda 420 alışveriş merkezinde 12.8 milyon metrekareye ulaşılması beklendiği kaydedildi. Ofis pazarında ise incelenen İstanbul’da USD kurlarında yaşanan dalgalanma da azalan talebi etkilediği ve ofis pazarının kiracı dostu koşullara doğru yönelim gösterdiği belirtildi.


Milliyet


Geri Dön