29 / 03 / 2024

Türkiye turizmde 2014'ü en düşük doluluk oranına sahip ülkelerden biri olarak kapattı!

Türkiye turizmde 2014'ü en düşük doluluk oranına sahip ülkelerden biri olarak kapattı!

Türkiye 2014 yılını Avrupa'nın en düşük doluluk oranına sahip ülkelerden biri olarak kapattı. Yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlayan Türkiye otellerinde ortalama doluluk yüzde 2.2 düşüşle yüzde 62'ye geriledi.



Toplumsal olaylar, çevre ülkelerde yaşanan sıkıntılar, Rusya'daki kri zin gölgesinde kalan turizmde 20H'ün otel doluluk bilançosu belli oldu. Veri ve analiz şirketi STR Global'in hazırladığı '2014 Ülke Performans Raporu' açıklandı. 


ODA BEDELLERİ DE İNDİ 

2014 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 5.5 artışla 36.8 milyona ulaşmasına rağmen, otel dolulukları geçen yıl kan kaybetti. STR verilerinden hareketle Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB) analizine göre, düşüş sadece dolulukla sınırlı kalmadı. Ortalama günlük satılan oda bedel de Türkiye genelinde yüzde 3.7 düşüşle 105.9 Euro olarak gerçekleşti. 

Yastık attı altınlar konuta gitti GEÇTİĞİMİZ yılın son aylarında 89 lira seviyesindeki altının gram fiyatının yeni yılın ilk günlerinde 98 liraya kadar yükselmesini fırsat bilenler, yatırımlarının rotasını "güvenli liman" konuta çevirdi. 

İnşaat sektöründe durgun bir dönemde olmalarına karşın yastık altındaki altınların nakde dönmesiyle satış ofislerinde beklediklerinin çok üzerinde hareket yaşandığı belirtildi. Özellikle de Ankara'da yastık altı altın yatırımlarının konuta döndüğü bildirdi. 

Korkusuz


Geri Dön