20 / 04 / 2024

Türkiye Varlık Fonu yatırım ortamını iyileştirecek!

Türkiye Varlık Fonu yatırım ortamını iyileştirecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye varlık fonunun ortaya çıkmasıyla, Türkiye'nin finansal altyapısını güçlendirecek adımlar atılmasıyla yatırım ortamının iyileşeceğini düşünüyorum.”



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye ve İran arasında uluslararası tahkim mahkemesinin kararı sonrasında doğalgazda yapılacak indirime ilişkin, “Yüksek fiyatlar döneminde tahkimlik olduğumuz İran ve Rusya ile süreç neticelendi ama hâlâ rakamda mutabık kalınarak yansıtılması ve geri ödenmesiyle ilgili süreç tamamlanmadı. Bu süreç kışa kadar tamamlanmasa bile biz halkımıza bir indirim olarak bunu yansıtacağız” dedi.


Mayıs-haziran döneminde ekonomiye yönelik düzenlemelerin önemine dikkat çeken Albayrak, şöyle konuştu: “Son birkaç aydır uygulanan para politikalarıyla ilgili gerek Merkez Bankası, gerek Hazine ve ilişkili kurumlarımız çok ciddi adımlar atmaya başladı. Döviz rezervleriyle alakalı olarak, para piyasasındaki likiditenin daha da bollaştırılmasıyla önemli adımlar atmaya başlanmıştı. Bu süreç Türkiye'de kısa sürede çözülüp, resmin netleşmesi ve demokrasinin güçlenmesine dayalı bir neticenin ortaya çıkmasıyla daha da hızlanacaktır. Belirsizlik, her zaman için hep soru işareti uyandırır ama resmin netleşmesi verilecek kararı çok daha olumlu etkileyecektir. Bu ay sonu veya önümüzdeki ayın başı kalan maddelerin gerçekleşmesi neticesinde, kalan yasal düzenlemeler ve ekonomik yapısal reformlarla çok daha hızlı hareket edeceğiz. Türkiye için çok önemli olduğunu düşündüğüm, G20 ülkeleri içerisinde bir tek Türkiye'de olmayan ulusal varlık fonu dediğimiz Türkiye varlık fonunun da ortaya çıkmasıyla, Türkiye'nin finansal altyapısını güçlendirecek adımlar atılmasıyla yatırım ortamının iyileşeceğini düşünüyorum.”


Hürriyet


Geri Dön