28 / 03 / 2024

Türkiye ve Rusya ilişkisi inşaat sektörünü sevindirdi!

Türkiye ve Rusya ilişkisi inşaat sektörünü sevindirdi!

Türkiye ve Rusya arasındaki krizin aşılması sonrası iyileşmeye başlayan ilişkiler, turizmciler kadar inşaat sektörünü de oldukça sevindirdi. Yeni dönemde müteahhitlerin çalışmalarını artırarak devam edeceği belirtiliyor.



Rusya'nın Türk inşaat sektörü için en önemli pazarlardan biri olduğunun altını çizen Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden normalleşmesini sevinçle karşıladıklarını belirtti. Krizin aşılmasının ardından Türk müteahhitlerin çalışmalarına kaldıkları yerden devam edeceğim ifade eden Altuntaş, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın attığı adım ve sonrasında hükümetimizin Rusya ile ilişkilerin düzelmesi konusunda yaptığı çalışmaların, inşaat sektörü açısından çok değerli olduğuna inanıyorum. Türkiye'nin önde gelen ticari ve ekonomik ortaklarından biri konumunda olan Rusya, Türk inşaat sektörü için çok önemli. Ülkede, onlarca Türk müteahhit ve binlerce çalışan var" diye konuştu. 


EKONOMİYE BÜYÜK KATKI 


İyileştirme sürecinin turizm sektörüne olduğu kadar, inşaat sektörüne de bugüne kadar olduğu gibi büyük katkı sağlamaya devam edeceğini dile getiren Murat Altuntaş, daha sonra şunları söyledi: "Şu an dönemsel bir durgunluğa giren Türk inşaat sektörünü, ilişkilerin normalleşmeye başlaması oldukça heyecanlandırdı. Önümüzdeki dönemde askıya alman projelerin tekrar gündeme gelecek olması ve başlayacak yeni işler için Türk inşaatçılar şimdiden hazırlıklara başladı." 




Sabah Ankara


Geri Dön