28 / 03 / 2024

Türkiye, yabancı gayrimenkul yatırımcıları için cazibe merkezi!

Türkiye, yabancı gayrimenkul yatırımcıları için cazibe merkezi!

Ortadoğu, Körfez ve AB ülkelerinden gelen yatırımcılar, Evkalade tarafından Türkiye’nin önde gelen iş ve yaşam projelerinin sergilendiği CNR Expo Emlak Fuarı’nda ağırlandı. Yabancı yatırımcılar, ağırlıklı olarak rezidans ve ticari projelere ilgi gösterdi.



Türkiye’nin önde gelen iş ve yaşam projelerini aynı çatı altında buluşturan CNR Expo Emlak Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı, 17-20 Kasım tarihleri arasında Yeşilköy’de gerçekleşti. Fuarda, Evkalade’nin organizasyonu ile Türkiye’ye gelen yabancı yatırımcılar, proje firmaları ile buluştu. 14 farklı firmayı standında toplayan Evkalade’ye, yabancı yatırımcıların yanı sıra yerli yatırımcılarla inşaat firmalarının da ilgisi yoğun oldu.

Yabancı Yatırımcı Prestij, Yerli Yatırımcı Güvenlik İstiyor

Fuara İran, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar’daki 55 inşaat şirketinin temsilcisinin yanı sıra Mekke Belediye Başkanı Usame el Bar’ın oğlu da Evkalade’nin davetlisi olarak katıldı. Suudi Arabistan başta olmak üzere, yabancı yatırımcıların en çok prestiji yüksek rezidans ve ticari projelere ilgi gösterdiği fuarda, yerli yatırımcılar ise güvenlikli siteler, konut/rezidans tipi gayrimenkullere ilgi gösterdi.

Yeni Yatırım Fırsatları Doğdu

Fuara katılımın beklenenin üzerinde olduğunu ve yeni yatırım fırsatlarının doğduğunu belirten Evkalade Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Karan, “Yatırım yapma konusunda gösterilen yoğun ilgi bizi çok mutlu etti. Öte yandan gelen yatırımcıların tarafımızca ağırlanması ilişkilerin daha sıcak bir noktaya varmasını ve güven ortamının oluşmasını sağladı. Fuar süresi boyunca konut ve villa türünde sıcak satışlar oldu. Aynı zamanda yeni yatırım fırsatları da doğdu. Katarlı ve Suudi Arabistanlı bir grupla projelerle ilgili prensipte anlaşmaya vardık, önümüzdeki günlerce sözleşmeleri imzalamayı bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Yabancı Yatırımcılar Türk Ekonomisine Güveniyor

Yabancı yatırımcıların Türk ekonomisine güven duyduğunu vurgulayan Karan, “Arap vatandaşı Türkiye ekonomisine kendi ülke ekonomisinden daha çok güveniyor. Özellikle gayrimenkul sektöründe kâr oranlarının yüksek olması onlar için Türkiye'yi cazibe merkezi haline getiriyor.” dedi.


Geri Dön